Stichting De Tuinen van MergenMetz

Norbert Mergen

Stichting De Tuinen van MergenMetz

Norbert Mergen

Over De Tuinen van MergenMetz

Bij de De Tuinen van MergenMetz draait het voornamelijk om planten en de mens, groenten en andere eetbare gewassen (voedselbos), maar ook heilzame planten, verfplanten en vezelplanten. Oude (vergeten) groenten en toekomstige groenten. We organiseren rondleidingen, verzorgen workshops, verkopen kweekgoed, zaden en boeken.

Adres: Utrechtseweg 433, 6865CL Doorwerth

E-mail: norbert@mergenmetz.nl

Website: De Tuinen van MergenMetz

Good, Clean & Fair bij De Tuinen van MergenMetz

We laten zien hoe je in tuinen op ecologische wijze fraaie groenten en fruit kunt telen. Dat is ‘good’ en ‘clean’ en meer dan ‘fair’. Als we inkopen is het doorgaans biologisch, tenzij het niet anders kan.

Verder gebruiken we zonne-energie, aardwarmte, water hergebruik, geen bestrijdingsmiddelen enzovoorts. En, een windmolen zouden we nog wel willen.

De Slow Food Professionals Community

De Slow Food Professionals Community (SFPC) is een platform waar gelijkgestemde voedselondernemers elkaar kunnen vinden, om ideeën en kennis uit te wisselen, en om de vele uitdagingen op weg naar een duurzaam voedselsysteem gezamenlijk aan te gaan.

Ontdekken wie de andere Slow Food Professionals zijn? Klik hier voor de volledige Community!

"Er is, zeker voor wat betreft groenten, een belangrijke link met de Ark van de Smaak. Maar ook belangrijk is dat chefs niet alleen kennis hebben van de bereiding van een groente, maar ook van de geschiedenis ervan. Weet wat je eet."

Norbert Mergen

 

Eigenaar

Meer food professionals leren kennen?

Ontdek de food professionals die zijn aangesloten bij Slow Food.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!