SLOW FOOD PROFESSIONALS COMMUNITY

Hét platform voor Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem.

Of je nou teler bent, producent, chef, ontwerper, horecaondernemer of distributeur; de Slow Food Professionals Community (SFPC) verbindt Food Professionals die werken aan een betere keten.

De weg naar een good, clean & fair voedselsysteem is uitdagend en samenwerking is essentieel. Slow Food Professionals zet zich in voor het uitwisselen van ideeën en het behouden van kennis en ervaring van kleine, ambachtelijke ondernemers. In de community vinden zij elkaar, om samen het voedselsysteem te veranderen.

Jij – Food Professional – krijgt toegang tot inhoudelijke programma’s en een fijn netwerk van gelijkgestemden. En nog veel meer, bekijk hieronder de mogelijkheden.

Dit zijn de Slow Food Professionals

Het laatste nieuws uit de Slow Food Professionals Community

Danielle Leoni - Slow Food Professionals
nov 07 2024

Chef-kok Danielle Leoni: “Er ligt macht in weten wat je eet”

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De community barst van de inspirerende verhalen. Iedere...
Brood.Revolutie - Slow Food Professionals
nov 05 2024

Ons Dagelijks Desembrood: circulair van akker tot bakker

  ‘Plofbrood’ noemen ze het, fabrieksbrood. Zoals je het over plofkip hebt. Jolien van Es en Lotte Middelkoop van Brood.Revolutie in het Havenkwartier in Deventer bevrijden brood van alles wat...
Sheila Struyck - Lekker is dat! Slow Food Professionals
okt 09 2024

Lekker is dat | Sheila Struyck brengt kookboek over duurzaam koken uit

Slow Food Professional Sheila Struyck draait al enige tijd mee in de wereld van de duurzame gastronomie. Met haar plant-forward missie inspireert ze chefs én consumenten om duurzamer te koken. Als...
De Kleischuur - Slow Food Professional
okt 01 2024

Bistro Flores, Restaurant Rotonde en De Kleischuur in de We’re Smart Green Guide

  We're Smart World riep de Green Guide in het leven om restaurants niet alleen te beoordelen op smaak en culinaire creativiteit, maar ook op hun ecologische voetafdruk en sociale impact. De...
Nevel Wid Ales
okt 01 2024

Nevel Wild Ales brouwt met Restaurant Rotonde en De Kleischuur

Twee Slow Food Professionals die de krachten bundelen om samen iets tofs neer te zetten: daar worden wij blij van. Zo brouwt Restaurant De Kleischuur samen met Nevel Wild Ales een eigen bier. De...
Slow Food Professional: GroenHartig
sep 26 2024

“Op deze schaal kun je gewassen telen die in het industriële voedselsysteem verloren zijn gegaan”

Op tien kilometer ten westen van het centrum van Amsterdam vind je GroenHartig: 0,4 hectare vol bijzondere groenten, fruitsoorten, kruiden en bloemen die oprichter Michel Kegels met zijn team voor...
Slow Food Professionals @ Elegast
sep 18 2024

Terugblik: Slow Food Professionals bij Elegast Cidery

  Afgelopen zaterdag verzamelde een enthousiaste club Food Professionals zich in een van de perengaarden van Elegast Cidery. Na een ochtend oogsten én een kijkje in de Elegast-brouwkeuken, gaf...
kaaskamer hooi & klomp
jul 30 2024

In gesprek met Slow Food Professionals: Kaaskamer Hooi & Klomp

  De Slow Food Professionals Community verbindt Food Professionals die werken aan een duurzamer, gezonder en eerlijker voedselsysteem. De community barst van de inspirerende verhalen. Iedere...
Slow Food Professional: Restaurant Rotonde
jul 09 2024

Lunchclub 010 bij Slow Food Professional Restaurant Rotonde

Wat krijg je als je een Slow Food-restaurant vult met chefs, ondernemers, diëtisten, onderzoekers, cidermakers, boeren, wijnhandelaren en andere gedreven Food Professionals? Precies. Goede...
jun 13 2024

Een duik in regeneratieve landbouw met de Slow Food Professionals

Slow Food Professionals was op bezoek bij Telers van de Put: een onvergetelijke dag vol inspiratie, lekker eten en samenzijn. Op deze prachtige plek werden we verwelkomd door Maud en Felix met een...

Kies het lidmaatschap dat bij je past

Instap

Goede keuze voor alle Food Professionals

90/jaar

Je ontvangt:

Een eigen pagina op de website van Slow Food Nederland
Promo op sociale media en in de Slow Food nieuwsbrief
Toegang tot de besloten digitale community
Vrije toegang tot Slow Food Professionals programma’s en bijeenkomsten
De Slow Food Professionals nieuwsbrief

Standaard

Optimale zichtbaarheid, exclusief voor ondernemers

120/jaar

Je ontvangt:

Alles wat je bij Instap krijgt, plus:
Jaarlijks de Slow Food Professionals raamsticker
Het digitale Slow Food Professionals logo
Vermelding op de Slow Food Kies Lokaal kaart

Ben je al lid van Slow Food? Geen probleem. Wij zetten jouw reguliere lidmaatschap om in Professional instap of standaard. Je blijft gewoon lid van Slow Food en van jouw community.

Wie kan zich aansluiten bij de Slow Food Professionals Community?

De Community is er voor iedereen die beroepsmatig met voedsel bezig is en bij wie duurzaamheid in de bedrijfsvoering centraal staat. Bij Slow Food zijn de principes van good, clean & fair voedsel leidend. Dat betekent voedsel van hoge kwaliteit, vol van smaak én gezond. Voedsel dat geproduceerd is met respect voor dier en natuur. En als laatste: voedsel met een eerlijke prijs. Voor producent en consument.

De Community is er voor doorgewinterde Slow Food Professionals én voor hen die net om de hoek komen kijken. Als je maar wil, en onderweg nog wel wat ideeën kan gebruiken, ben je welkom. Tegelijkertijd draagt jouw kennis weer bij aan de ontwikkeling van anderen.

De Slow Food Professional onderschrijft het Professionals Statement.

Vragen? Je kunt ons altijd bereiken.

“De Professionals Community is een open gemeenschap waarin samen werken aan een beter, gezonder en leefbaarder voedselsysteem centraal staat.”

Francine Spiering, bestuurslid Slow Food Professionals (professionals@slowfood.nl)

Twijfel je over jouw potentiële bijdrage aan de Community? Of heb je andere vragen? Neem contact op met onze Community Manager Simone Lips, via simone@slowfood.nl!

Meer doen voor een good, clean & fair voedselsysteem?

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!