fbpx

 

Wij zijn Slow Food Nederland! Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Daarom brengen we mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan. Doe je mee? 

#kieslokaal on tour: lamsvlees uit Balloo

Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en ging - toen het...

Lees meer

#kieslokaal on tour: Buffelmozzarella uit Twente

Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en ging - toen het...

Lees meer

Weiland op een eiland

Kaasmaker Marije van der Poel over good, clean en fair kaasmaken   Op een eiland in de Kagerplassen in Rijpwetering (Zuid-Holland) staan zo’n 150 koeien te grazen. Althans, een groot deel van het jaar. Handig is het misschien niet om je koeien te houden op een...

Lees meer

#kieslokaal on tour: brandrood rundvlees uit Lattrop

Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en ging - toen het...

Lees meer

Vis blijft gevangen worden

Op 16 maart zou in Scheveningen een nieuw kookboek gepresenteerd worden. U raadt het al: de presentatie ging niet door. Jammer, want het was zo’n mooi initiatief. In Scheveningen zit men namelijk al enige tijd met de handen in het haar, de nieuwe generatie eet...

Lees meer

Het kan wel, kleinschalig boeren!

Op gevoel, met verstand - Doetie Trinks houdt 75 Toggenburger geiten ‘Oh, het is wel warm hier’, roept geitenboerin Doetie Trinks uit Jubbega als ze de keuken van haar boerderij binnenkomt. Buiten is het lente, maar hier wordt uniek zuursel gemaakt voor unieke kaas....

Lees meer

#kieslokaal on tour: sojasaus uit Rotterdam

Ondernemers worden in tijden van crisis gedwongen om anders naar hun onderneming te kijken. Zo kon traiteur en Slow Food chef Jeroen van Nijnatten zijn werkagenda tot na de zomer vol krassen met afmeldingen. Hij liet het er echter niet bij zitten en ging - toen het...

Lees meer

Kies lokaal: 12 lokale voedselondernemers uitgelicht

Terwijl supermarkten topomzet draaien, hebben kleine lokale ondernemers het vaak lastig in deze tijd. Bestel daarom bij lokale boeren, wijnhandelaren, bakkers, brouwers, producenten en horecegelegenheden, zodat zij - ook in deze tijd - een boterham blijven verdienen....

Lees meer

AGENDA 2020