NOORD

NOORD

NOORD

Slow Food Noord is een actieve en jonge community, ontstaan vanuit de samenvoeging van de communities van de drie Noordelijke provincies.

Slow Food Noord brengt de rijkheid aan producten en producenten onder de aandacht bij de bewuste en kritische consument. Zo hoopt onze community van meer mensen kritische consumenten te maken. Bewustwording begint bij informeren en inspireren. Slow Food Noord  geeft hier invulling aan door de leden op diverse wijze te betrekken bij de agrobiodiversiteit binnen (en buiten) onze regio. Slow Food Noord staat voor het verspreiden van kennis van en over de Slow Food gedachte, voor het onder de aandacht brengen van de vele Slow Food producenten die Noord-Nederland rijk is, voor het promoten van de Ark van de Smaak producten die in ons gebied hun oorsprong hebben. We dragen in het bijzonder de presidia in ons gebied een warm hart toe door ze extra onder de aandacht te brengen bij onze leden (via bijeenkomsten en nieuwsbrieven).

Iedereen is welkom bij onze community; nuchterheid en een ‘doe-maar-normaal’ mentaliteit voeren de boventoon. Toch willen we onszelf als nuchtere Noordelingen niet wegcijferen: Noord-Nederland heeft veel moois, lekkers en waardevols te bieden en daar zijn we trots op. Innovatie en duurzame bedrijven floreren en krijgen een groeiend marktaandeel, ook in onze provincies. Dat is een positieve ontwikkeling.

GEBIED

Slow Food Noord bestrijkt de drie noordelijke provincies: Groningen, Drenthe en Friesland.

 

 

CONTACT

noord@slowfood.nl 

Ontdek de Ark van de Smaak: Opperdoezer Ronde

Ontdek de Ark van de Smaak: Opperdoezer Ronde

Van de Brabant Bellefleur tot de Soesterknol en van de Champagne Rode Rabarber tot de Zeeuwse Kreeft; Nederland beschikt over bijzondere seizoensproducten. Elk seizoen worden wij in de keuken geïnspireerd door grote culinaire variëteit. Slow Food wil de consumptie van...

Lees meer
INTERNATIONAAL SLOW FOOD CONGRESS 2017

INTERNATIONAAL SLOW FOOD CONGRESS 2017

Eind september komen 500 Slow Food activisten uit 150 landen bij elkaar in Chengdu, China. Op dit 7e Internationale Congres worden alle instituties van Slow Food International opnieuw benoemd: de International Council van landenvertegenwoordigers, het Uitvoerend...

Lees meer

AGENDA

There are no upcoming evenementen at this time.

BESTUUR

SLOW FOOD

Carolina Verhoeven

Carolina Verhoeven

Ambassadeur

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!