DEN HAAG

DEN HAAG

DEN HAAG

Slow Food Community De Perelaar, ook bekend als Slow Food Den Haag, is in 2006 opgericht met als doel: “Het behartigen van de belangen van de leden van De Perelaar door het organiseren van allerhande activiteiten in het kader van de doelstellingen van Slow Food Movement en Vereniging Slow Food Nederland.”

De community is vernoemd naar de grootste en oudste Juttepeer in Nederland. De boom is geplant in 1647 in het Heilige Geesthofje aan de Paviljoensgracht in Den Haag. Het hofje was 31 jaar daarvoor, in 1616, gebouwd. De tuin was destijds alleen in gebruik als moestuin en is in de loop der jaren veranderd in enkele bleekvelden en een siertuin.  De huidige bewoners maken allerlei producten van de jutteperen zoals peren op sap, jam, wijn, likeur. De Juttepeer is opgenomen in de Ark van de Smaak. Wij hebben onze community naar de boom vernoemd vanwege haar eindeloze overlevingskracht.

GEBIED

Slow Food de Perelaar bestrijkt Den Haag en ommelanden.

CONTACT

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

AGENDA

There are no upcoming evenementen at this time.

BESTUUR

SLOW FOOD

Egbert Ottevanger

Egbert Ottevanger

Voorzitter

Anna Groeninx

Anna Groeninx

Algemeen bestuurslid

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!