DEN HAAG

DEN HAAG

Slow Food Community De Perelaar, ook bekend als Slow Food Den Haag, is in 2006 opgericht met als doel: “Het behartigen van de belangen van de leden van De Perelaar door het organiseren van allerhande activiteiten in het kader van de doelstellingen van Slow Food Movement en Vereniging Slow Food Nederland.”

De community is vernoemd naar de grootste en oudste Juttepeer in Nederland. De boom is geplant in 1647 in het Heilige Geesthofje aan de Paviljoensgracht in Den Haag. Het hofje was 31 jaar daarvoor, in 1616, gebouwd. De tuin was destijds alleen in gebruik als moestuin en is in de loop der jaren veranderd in enkele bleekvelden en een siertuin.  De huidige bewoners maken allerlei producten van de jutteperen zoals peren op sap, jam, wijn, likeur. De Juttepeer is opgenomen in de Ark van de Smaak. Wij hebben onze community naar de boom vernoemd vanwege haar eindeloze overlevingskracht.

GEBIED

Slow Food de Perelaar bestrijkt Den Haag en ommelanden.

CONTACT

13 Juni Low & High tech food lab bij The New Farm

Het voedselsysteem is onder hoge druk door de grote populatie groei en urbanisatie. Daarom moet ons systeem beter en opnieuw worden ingericht. Deze spannende dag kan je kennis maken met voedseltechnieken van vroeger en van de toekomst. Maak kennis met vooruitstrevende...

Lees meer

GEITENBOKJES IN DE DUINEN

Geitenvlees en geitenbokjes staan volop in de belangstelling. Vaak in de discussie rondom voedsel verspilling, maar ook in de discussie van de hoge milieukosten die met de rund- en varkensvlees productie gemoeid zijn. De melkgeitenhouderij in Nederland kent een...

Lees meer

18 november ALV met Paolo di Croce

De datum voor de tweede Algemene Ledenvergadering van het jaar is bekend: zaterdag 18 november van 14.00-17.00 uur komen de leden van Slow Food weer bijeen. Dit keer op de Kraaybekerhof in Driebergen. Paolo di Croce, secretary general van Slow Food International, komt...

Lees meer

Menu for Change

Voor het eerst in de geschiedenis van Slow Food, lanceert dé voedselbeweging voor good, clean & fair food een wereldwijde campagne: Menu for Change. Met deze campagne vragen we aandacht voor de rol van onze voedselproductie op klimaatverandering, want ons huidige...

Lees meer

INTERNATIONAAL SLOW FOOD CONGRESS 2017

Eind september komen 500 Slow Food activisten uit 150 landen bij elkaar in Chengdu, China. Op dit 7e Internationale Congres worden alle instituties van Slow Food International opnieuw benoemd: de International Council van landenvertegenwoordigers, het Uitvoerend...

Lees meer

AGENDA 2018

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

BESTUUR

SLOW FOOD

Egbert Ottevanger

Egbert Ottevanger

Voorzitter

Anna Groeninx

Anna Groeninx

Algemeen bestuurslid