fbpx

 

Wij zijn Slow Food Nederland! Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Daarom brengen we mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan. Doe je mee? 

Cheese dag 2: Kaasmaker Peter Thomas, Ierland

Cheese is in volle gang. In de afgelopen edities werden de Britse en Ierse eilanden sterk gerepresenteerd. Deze keer staan de Ieren er alleen voor. Met een kleine, maar ontzettend goede selectie kazen staan ze dit jaar op Cheese. Ze representeren het enige Ierse Slow...

Lees meer

Cheese dag 1: Affineur Peter Verbruggen, België

Cheese is begonnen! Het Italiaanse stadje Bra loopt langzaam vol. De geur van de meest heerlijke kazen hangt in elke straat. Naast kaasmakers uit heel Italië, en de rest van Europa, zijn er ook ‘affineurs’.   Affineur Peter Verbruggen Affineurs zijn in essentie...

Lees meer

De Ark in het Seizoen: Sint-Jansrogge (augustus)

Sint-Jansrogge was ooit een belangrijk lokaal ras, dat in heel Nederland werd verbouwd. Sint-Jansrogge heeft de naam ‘eeuwige rogge’ gekregen, omdat deze de bodem niet uitputte, en daarom gezaaid werd op velden waar net andere granen waren geoogst. Het graan is...

Lees meer

Slow Food Hotspots in Turijn en Bra

“Turijn is de bakermat van Slow Food.” Zo begon het artikel over Turijn in de nieuwste ANWB kampioen. Alleen dat is al reden genoeg om er naartoe te gaan. In 1986 is Slow Food begonnen, later officieel opgericht door Carlo Petrini, uit het stadje Bra. Aangezien Bra...

Lees meer

HOEVE KAZAN GAAT CROWDFUNDEN EN JIJ KUNT MEEDOEN

Eindelijk… na meer dan een jaar gepraat, geteken, gereken (met name stikstof) en gewacht te hebben, rolde er bij de gemeente toch een goedkeuring uit. We (Hoeve Kazan) zijn dolblij dat we eindelijk verder kunnen bouwen aan onze droom om nog duurzamer te kunnen boeren....

Lees meer

Zonder hen was er geen boek

De Ark van de Smaak in Nederland: we hebben het boek eindelijk met jullie kunnen delen. Ontzettend trots zijn we. We hebben dit natuurlijk niet alleen gedaan. Zonder onze sponsors was het boek niet tot stand gekomen. Onze ‘ambassadeurs’, noemen we ze. Er zijn...

Lees meer

AGENDA 2021