AMSTERDAM

AMSTERDAM

SLOW FOOD AMSTERDAM

Met veel energie en zin staat het nieuwe bestuur klaar om de betekenis en waarde van Slow Food Amsterdam te verbinden met datgene wat ons allen drijft; namelijk werken aan een gezond, toegankelijk, transparant en eerlijk voedselsysteem. Dat willen we realiseren als een ‘community of praxis’; (pro)-actief, inspirerend, relevant en aansluitend op de vragen, wensen en kansen van onze community. Met elkaar een beweging vormen; een eigentijds netwerk van voedselliefhebbers en (keten-)veranderaars die samen hun talenten, inzichten, contacten en kennis weten te bundelen. Daarin schuilt een enorme kracht en waarde.

Ons doel is om dat potentieel aan te boren en voor u, en Amsterdam te ontsluiten. Dat willen we samen doen door te inspireren, genieten en verbinden. Door samen te eten en te proeven (van lokale producten), elkaar te leren kennen en geïnspireerd te raken. Door inhoudelijke lezingen / debatten en verdiepingsavonden (mede-) te organiseren over actuele thema’s zodat iedereen in Amsterdam geïnformeerd kan kiezen met onze vork. En door aanwezig en zichtbaar te zijn in het voedseldebat.

GEBIED

Slow Food Amsterdam bestrijkt gemeente Amsterdam en

omgeving.

 

 

Voorzitter

Machteld de Vos

 

Penningmeester 

Luigi Pucciano                                                                                                                                                                 

 

Secretaris

Vacature

 

Communicatie 

Hester Looij 06 – 1144 2154

 

Algemeen

René Zanderink

 

 

SLOW FOOD AMSTERDAM

Met veel energie en zin staat het nieuwe bestuur klaar om de betekenis en waarde van Slow Food Amsterdam te verbinden met datgene wat ons allen drijft; namelijk werken aan een gezond, toegankelijk, transparant en eerlijk voedselsysteem. Dat willen we realiseren als een ‘community of praxis’; (pro)-actief, inspirerend, relevant en aansluitend op de vragen, wensen en kansen van onze community. Met elkaar een beweging vormen; een eigentijds netwerk van voedselliefhebbers en (keten-)veranderaars die samen hun talenten, inzichten, contacten en kennis weten te bundelen. Daarin schuilt een enorme kracht en waarde.

Ons doel is om dat potentieel aan te boren en voor u, en Amsterdam te ontsluiten. Dat willen we samen doen door te inspireren, genieten en verbinden. Door samen te eten en te proeven (van lokale producten), elkaar te leren kennen en geïnspireerd te raken. Door inhoudelijke lezingen / debatten en verdiepingsavonden (mede-) te organiseren over actuele thema’s zodat iedereen in Amsterdam geïnformeerd kan kiezen met onze vork. En door aanwezig en zichtbaar te zijn in het voedseldebat.

GEBIED

Slow Food Amsterdam bestrijkt gemeente Amsterdam en

omgeving.

 

 

Voorzitter

Machteld de Vos

 

Penningmeester 

Luigi Pucciano                                                                                                                                                                 

 

Secretaris

Vacature

 

Communicatie 

Hester Looij 06 – 1144 2154

 

Algemeen

René Zanderink

 

 

Werkgroep Winkel op pad

Werkgroep Winkel op pad

Afgelopen maanden zijn we met werkgroep winkel langs een aantal zaken gegaan om lokale producten te laten proeven en om zelf te proeven.

Lees meer
Tijd voor verandering

Tijd voor verandering

Sinds kort bestaat er een nieuwe studie aan de Hogeschool van Amsterdam: Change Makers. In het kader daarvan werd Slow Food Amsterdam gevraagd om een presentatie over de doelstellingen en gewenste veranderingen van Slow Food wereldwijd te geven.   ☝️ ...

Lees meer
Lees- en kijkvoer

Lees- en kijkvoer

In de rubriek Lees- en kijkvoer vind je een aantal linken naar “Slow Food-waardige” artikelen en nieuws.

Lees meer
Steinbesser x Jeong Kwan

Steinbesser x Jeong Kwan

Begin september bracht Steinbesser gastronomy de zen-boeddhistische non en chef Jeong Kwan, bekend van Netflix’s Chef’s Table, naar Amsterdam voor steinbeisser.org In de dagen voorafgaand aan het diner gingen ze langs lokale boeren en producenten op zoek naar ingrediënten voor de diners die plantaardig en biologisch, lokaal en seizoensgebonden zijn. Slow Food Amsterdam werd uitgenodigd om suggesties te delen.

Lees meer
Diner Twentse landgans

Diner Twentse landgans

Vorig jaar werd op het allerlaatste moment het diner van de Twentse landgans in Lattrop bij Denekamp vanwege de lockdown afgelast. Enkele tientallen deelnemers en zeker de organisatoren waren teleurgesteld. Temeer daar het diner bedoeld was om de fokkers van de...

Lees meer
Even voorstellen: Julia Gilewicz-Smolski

Even voorstellen: Julia Gilewicz-Smolski

Even voorstellen… Ik ben Julia Gilewicz-Smolski. 34 jaar geleden in Zuid-Limburg geboren, met Poolse wortels. Hier in Amsterdam dubbel exotisch dus.

Bij ons thuis werd er altijd goed gegeten en niks was te gek. Ook heeft bewustwording altijd een grote rol gespeeld.

Lees meer
OPROEP: waar koop jij Lokaal in Amsterdam?

OPROEP: waar koop jij Lokaal in Amsterdam?

De leus ‘Kies Lokaal’ is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Als je je dagelijkse boodschappen in de supermarkt doet, zul je niet zo snel lokale producten vinden.

Met Werkgroep Winkel gaan we op zoek naar lokale producten, leveranciers, producenten en winkeliers.

Lees meer
Terugblik Oogstfeest & Graanpanel 17 september

Terugblik Oogstfeest & Graanpanel 17 september

Ciderij de Elegast, buitenplaats de Hoorneboeg en Slow Food Nederland kijken terug op een geslaagde zaterdag. Daarnaast werd bij het graanpanel ‘Oude granen: overbodig of broodnodig?’ gesproken over oude granen.

Lees meer
Eating to Extinction

Eating to Extinction

We’re running out of time… 

Op donderdag 24 november komt de BBC-reporter Dan Saladino voor een lezing naar De Balie in Amsterdam.

Lees meer
Even voorstellen: Club Cuisine

Even voorstellen: Club Cuisine

Het beroep chef was niet in me op gekomen als men mij op jonge leeftijd had gevraagd wat ik later wilde worden. Mijn passie voor koken is zich pas op latere leeftijd gaan ontwikkelen.

Lees meer
Enquête onder food professionals

Enquête onder food professionals

Food professionals lopen regelmatig tegen uitdagingen aan of zien juist kansen. Slow Food Nederland is op zoek naar jouw ervaringen, uitdagingen en kansen. Wat heb je nodig om meer impact te maken? Welke kansen zie je die bijdragen aan een Good, Clean en Fair...

Lees meer
Ark + ARTE

Ark + ARTE

Afgelopen najaar mocht René Zanderink, lid vd Nederlandse Ark van de Smaak-commissie en Slow Food Amsterdam, op uitnodiging vd Franse tv-zender ARTE, acte de présence geven in Lutjewinkel. In de Kop van Noord-Holland mocht hij promotie maken voor het boek en voor enkele ingrediënten, waaronder de unieke bonen-collectie van de familie Smak.

Lees meer
Over eetgenot

Over eetgenot

wat eetgenot precies is, is nog niet makkelijk te zeggen. Het betekent namelijk voor iedereen – in elke streek, in heden en verleden, op elke leeftijd, in elke groep mensen – iets anders.

Lees meer
Zaden: het onvertelde verhaal

Zaden: het onvertelde verhaal

Welke toekomst laat jij groeien?
Nu veel onvervangbare zaden bijna uitgestorven zijn, onthult SEED: the Untold Story het schrijnende en hartverwarmende verhaal van gepassioneerde zaadbewaarders en hun strijd tegen chemische zaadbedrijven ter verdediging van onze 12.000 jaar oude voedselerfenis.

Lees meer

AGENDA

NIEUWSBRIEF ARCHIEF

BESTUUR
SLOW FOOD
Machteld de Vos

Machteld de Vos

Voorzitter

Hester Looij

Hester Looij

Bestuurslid communicatie

Luigi Pucciano

Luigi Pucciano

Penningmeester

René Zanderink

René Zanderink

Algemeen bestuurslid

VACATURE

VACATURE

Secretaris