Wij zijn Slow Food Nederland! Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.
Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Daarom brengen we mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan. Doe je mee?
Winnaars 100×100 Challenge: Twentse landgans nu het hele jaar door!
Poeliers, koks, slagers leren binnenkort van Ria Olijslager technieken om de Twentse Landgans te verwerken Ria Olijslager heeft met haar passie voor de Twentse Landgans de tweede prijs gewonnen in de 100x100 Challenge. De Twentse Landgans staat ook in de Ark van de...
Winnaars 100×100 Challenge: van boon tot brievenbus
Binnenkort in abonnementsvorm: tempeh van Ark van de Smaak peulvruchten. 100x100 Challenge winnaars Pelle Sinke en Loïs Overbosch vertellen hoe en wat! Pelle Sinke en Loïs Overbosch hebben de hoofdprijs van de 100x100 Challenge gewonnen. Het bedrag van €1500...
Vissen in UNESCO Werelderfgoed: Barbara Geertsema vertelt ‘wat het Wad schaft’
De Waddenzee is een prachtig natuurlijk gebied. Het getij bepaalt hier wat er gebeurt. De traditionele vissers passen zich dan ook telkens aan, waarvoor veel kennis van het Wad een absolute must is. De seizoenen, veranderlijke visbestanden en het weer bepalen hier wat...
Slow Food Nederland zoekt bestuursleden
Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging, opgericht in 1989 uit zorg om het verdwijnen van lokale eetculturen, tradities en voeding. Slow Food gelooft dat voedsel verbonden is met vele andere aspecten van het leven. Door onze voedselkeuzes kunnen we gezamenlijk...
Interview: Dan Saladino, auteur van ‘Eating to Extinction: The World’s Rarest Foods and Why We Need to Save Them’
Dan Saladino is journalist en presentator. Hij maakt programma's over eten voor BBC Radio 4 en BBC World Service. Zijn werk is erkend door de Guild of Food Writers Awards, de Fortnam & Mason Food and Drinks Awards en door de James Beard Foundation. Dit jaar...
Landelijke aftrap ‘Voedsel op het programma’
De politieke werkgroep van Slow Food Nederland heeft acht aanbevelingen opgesteld, voor de politieke partijen die zich verkiesbaar stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. We willen dat het thema voedsel zo de aandacht krijgt die het verdient. Afgelopen...
Slow Food Nederland lanceert aanbevelingen gemeenteraadsverkiezingen
Slow Food wil dat duurzaam voedsel een integraal onderdeel wordt van gemeentelijk beleid. Daarom heeft onze politieke werkgroep in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, een achttal aanbevelingen opgesteld. Op 30 oktober a.s. lanceren wij onze...
DE ARK IN HET SEIZOEN: BRABANTSE BELLEFLEUR (OKTOBER – MAART)
Wij hebben in Nederland een enorme rijkdom aan appels, met een grote diversiteit aan smaken en gebruiken. In de Ark van de Smaak hebben wij op dit moment 10 appelrassen opgenomen. Stuk voor stuk heerlijke appels die nog maar weinig worden gebruikt. Terwijl het aanbod...
100×100 challenge: €1500 voor het beste idee!
Het boek 'De Ark van de Smaak in Nederland’ is er. Nu is er werk aan de winkel. We willen juist dat deze producten worden gebruikt, én gegeten. Hoe we dat kunnen bewerkstelligen, is de volgende uitdaging. Wij lanceren daarom op 17 oktober a.s. de ‘100x100...
AGENDA
- 2205
Slow Food Professionals naar Telers van de Put
@ Telers van de Put15:45 - 19:00MEER INFO> - @ De Glind10:00 - 13:00MEER INFO>2505
- @ Amsterdam Flavours19:00 - 22:00MEER INFO>2905
- 3105
Middagje zuur inleggen en veel humor
@ Kesbeke14:00 - 17:00MEER INFO> - @ Antropia09:30 - 15:45MEER INFO>0106
- 0206
Meet and Greet / Vandana Shiva
@ De Meerpaal, Dronten14:00 - 17:00MEER INFO> - 0406
Op het menu: Politiek / Europa
@ De Nijverheid19:30 - 21:30MEER INFO> - @ De Ceuvel18:30 - 21:30MEER INFO>0506