De politieke werkgroep van Slow Food Nederland heeft acht aanbevelingen opgesteld, voor de politieke partijen die zich verkiesbaar stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. We willen dat het thema voedsel zo de aandacht krijgt die het verdient. Afgelopen zaterdag, 30 oktober is de landelijke aftrap geweest. We zijn toen samengekomen in Eindhoven, samen met SFYN Brabant. Onze voorzitter Nelleke Don, en voorzitter politieke werkgroep Ernst Hart hebben daar het publiek toegesproken, en de aanbevelingen toegelicht.

 

De aanbevelingen kun je hier vinden.

 

Foto: Marieke Schouten

 

Persoonlijke overhandiging politici 

Naast de toelichting, is het document ook persoonlijk overhandigd aan een aantal Eindhovense raadsleden, of campagnevoerders voor politieke partijen in gemeente Eindhoven. Iedereen was enthousiast, en we hebben ideeën uitgewisseld om voedsel prominenter op het politieke programma te krijgen!

De Brabantse Bellefleur als symbool

Na de overhandiging zijn we het gesprek aangegaan met voorbijgangers. Velen van hen hebben we enthousiast weten te maken met een voor de meeste onbekende appel: de Brabantse Bellefleur. Deze appel staat in de Nederlandse Ark van de Smaak, en komt in dit geval van Monumentale Hoogstamboomgaard Acht, in Acht, Eindhoven. De appel staat symbool voor hoe dit soort oude (en ontzettend lekkere) appelrassen steeds minder bekendheid hebben, én hoe gemeentelijke beleid kan zorgen voor de toegankelijkheid tot dit soort puur, gezond en duurzaam eten.

 

Onderdeel van Good Food Good Farming actiedagen

Onze manifestatie is een onderdeel van de Good Food Good Farming actiedagen. Gedurende de maand oktober zijn er door de hele EU activiteiten bezig, gericht op een totale verandering en verduurzaming van het EU voedselbeleid. Wij van Slow Food Nederland willen deze verduurzaming stimuleren, op gemeentelijk niveau.

                                                 

                                                                                                                         Dit evenement is gefinancierd door de EU. Slow Food Nederland neemt de volledige verantwoordelijkheid voor alle inhoud van deze pagina.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!