Wij zijn Slow Food Nederland! Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.
Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Daarom brengen we mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan. Doe je mee?
Slow Food Zeeland maakt een herstart!
Foto // Jan-Willem van Braak via Unsplash Na jaren van stilte gaat Slow Food Zeeland weer energiek en vol elan van start. Om deze hernieuwde kennismaking te vieren, organiseren we een ontmoeting op zaterdag 21 mei 2022. We zijn te gast in Yerseke waar we...
Slow Food On Tour: Stadsbakkerij Broodt, Eindhoven
Stadsbakkerij Broodt is een kleinschalige bakkerij in Eindhoven, waar met een klein aantal biologische ingrediënten de meest uiteenlopende en fantastische broden worden gemaakt. Meel, water, zout. Meer is er niet nodig voor bijvoorbeeld het fantastische zuurdesem*...
DE CONSUMENT WIL WEL. NU DE POLITIEK EN DE BEDRIJVEN NOG.
Verduurzaming is aan de orde van de dag. Het derde IPCC rapport (International Panel on Climate Change van de VN) is gepubliceerd. In een notendop: alleen als we NU handelen zijn de klimaatdoelen nog in zicht. Wat blijkt? De consument is echt wel bereid te veranderen,...
100×100 Challenge winnaars: Update #2
Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch de eerste prijs van de Slow Food 100x100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Sindsdien hebben ze bepaald niet...
SAMEN VOOR SLOW FOOD COMMUNITIES IN OEKRAÏNE
Gedurende de afgelopen weken heeft Slow Food International nauw contact onderhouden met Slow Food communities in Oekraïne, om een manier te vinden om ondersteuning te bieden aan degene die hun thuis hebben moeten verlaten, maar ook aan degene die achter zijn gebleven...
100×100 Challenge winnaars: Update #1
Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch (zie foto) de eerste prijs van de Slow Food 100x100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Sindsdien hebben ze...
“Kweekvlees is geen zilveren kogel” door Carlo Petrini
Het nieuwe jaar is pas net begonnen, maar de voedseltrends waarover waarschijnlijk het meest gepraat gaat worden in 2022 nemen al vorm aan. Een van deze trends wordt hoe dan ook kunstmatig vlees, of in-vitro vlees, of kweekvlees -er bestaan meerdere namen voor....
Slow Food Nederland geeft het stokje door aan Slow Food Uganda
De ontwikkeling van het Ark van de Smaak boek van Uganda start nu! Wij van Slow Food Nederland zijn blij dat we een bijdrage hebben mogen leveren aan de start van dit fantastische project. Begin november 2021 begonnen we deze actie: koop een print van een product uit...
Jacques Meerman en Cees Holtkamp laten geschiedenis proeven met ‘vernieuwde’ Weesper mop
Slow Food Amsterdam, Jacques Meerman (vertaler en schrijver van ‘Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken’) en Cees Holtkamp (meester banketbakker) presenteerde woensdag 15 december de Weesper mop. Voor een gezelschap in de Wispe Brouwerij te Weesp legde Jacques de geschiedenis uiteen, en liet Holtkamp de ‘vernieuwde’ Weesper mop proeven.
AGENDA
- @ Kaasfort Amsterdam18:15 - 22:30MEER INFO>0705
- @ Amsterdam Flavours19:00 - 22:00MEER INFO>0805
- @ De Glind10:00 - 13:00MEER INFO>2505
- 3105
Middagje zuur inleggen en veel humor
@ Kesbeke14:00 - 17:00MEER INFO> - @ Antropia09:30 - 15:45MEER INFO>0106
- 0206
Meet and Greet / Vandana Shiva
@ De Meerpaal, Dronten14:00 - 17:00MEER INFO>