De ontwikkeling van het Ark van de Smaak boek van Uganda start nu! Wij van Slow Food Nederland zijn blij dat we een bijdrage hebben mogen leveren aan de start van dit fantastische project. 

Begin november 2021 begonnen we deze actie: koop een print van een product uit de Nederlandse Ark van de Smaak, en steun daarmee de ontwikkeling van het Ark van de Smaak boek van Uganda. Mede dankzij al jullie enthousiaste aankopen, hebben wij nu dit mooie bedrag (€2500,-) mogen overhandigen aan het team van Slow Food Uganda! Het team heeft het vol blijdschap ontvangen, en gaat er direct mee aan de slag.

 

Slow Food Uganda is een ontzettend actieve organisatie, met een sterk netwerk door heel het land. Uganda kent veel prachtige producten, die helaas in de vergetelheid zijn geraakt. Deze producten zullen in het Ark van de Smaak boek van Uganda komen, om het rijke gastronomisch erfgoed van het land te bewaren en te beschermen. Slow Food Nederland heeft het stokje overgedragen, en zal zich verder toeleggen om nauw samen te werken met Slow Food Uganda. Bedankt voor jullie steun!

 

Op de foto van links naar rechts: John Wanyu (hoofd biodiversiteit Slow Food Uganda), Dominic van Asseldonk (communicatie Slow Food Nederland), Prossy Namugga (financieel assistent Slow Food Uganda), Edie Mukiibi (uitvoerend directeur Slow Food Uganda, vice-president Slow Food International)

 

Wat is de Ark van de Smaak?

De Ark van de Smaak is onderdeel van de Slow Food Stichting voor Biodiversiteit. De Ark is in essentie een verzameling, een catalogus van kleinschalige voedselproducten en bereidingswijzen van over de hele wereld. 5514 producten en gebruiken die onlosmakelijk verbonden zijn aan de cultuur, geschiedenis en tradities van mensen uit 150 verschillende landen. Deze producten zijn ook met uitsterven bedreigd. Van al die landen zijn er slechts een paar die ook een Ark van de Smaak boek hebben.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!