Wij zijn Slow Food Nederland! Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Daarom brengen we mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan. Doe je mee? 

Good, Clean & Fair boeren in Slow Food communities

Good, Clean & Fair boeren in Slow Food communities

Slow Food Groene Hart De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het onderwerp geconfronteerd. De vraag die we onszelf moeten stellen gaat...

Lees meer
Slow Food Nederland zoekt penningmeester!

Slow Food Nederland zoekt penningmeester!

Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging, opgericht in 1989 uit zorg om het verdwijnen van lokale eetculturen, tradities en voeding. Wij zijn in 160 landen actief, ook in Nederland, met regionale communities en een jeugdbeweging. Slow Food Nederland is de...

Lees meer
Good, Clean & Fair boeren in Slow Food communities

Good, Clean & Fair boeren in Slow Food communities

Slow Food Rijnzoet De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het onderwerp geconfronteerd. De vraag die we onszelf moeten stellen gaat...

Lees meer
100×100 CHALLENGE WINNAARS UPDATE #3

100×100 CHALLENGE WINNAARS UPDATE #3

Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch de eerste prijs van de Slow Food 100×100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Ondertussen zijn ze druk bezig...

Lees meer
Slow Food Zeeland maakt een herstart

Slow Food Zeeland maakt een herstart

Na jaren van stilte gaat Slow Food Zeeland weer energiek en vol elan aan de slag. Deze hernieuwde start ging gepaard met mossels, oesters en een glas wijn, afgelopen 21 mei in het is Zeeuwse Yerseke. Voor veel schelpdierliefhebbers is oesters eten een feest. Dat geldt...

Lees meer
Slow Food On Tour: Brouwerij Nevel, Nijmegen

Slow Food On Tour: Brouwerij Nevel, Nijmegen

Veel van jullie zullen het beamen: bier is een prachtig product. Niet alleen om smaak over te brengen, maar ook om duurzaamheid te bewerkstelligen. Die twee factoren zijn de motivatie geweest voor Mattias Terpstra en Vincent Gerritsen om hun brouwerij Nevel te...

Lees meer

AGENDA

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!