



Wij zijn Slow Food Nederland! Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Daarom brengen we mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan. Doe je mee?


Good, Clean & Fair boeren in Slow Food communities
Slow Food Groene Hart De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het onderwerp geconfronteerd. De vraag die we onszelf moeten stellen gaat...
Slow Food Nederland zoekt penningmeester!
Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging, opgericht in 1989 uit zorg om het verdwijnen van lokale eetculturen, tradities en voeding. Wij zijn in 160 landen actief, ook in Nederland, met regionale communities en een jeugdbeweging. Slow Food Nederland is de...
Good, Clean & Fair boeren in Slow Food communities
Slow Food Rijnzoet De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het onderwerp geconfronteerd. De vraag die we onszelf moeten stellen gaat...
De beste manier om de wereld te voeden, is door gemeenschappen zichzelf te laten voeden
Edie (links) in gesprek met de SFYN Academie en voormalig SFYN NL directeur Lianne de Bie (rechts). Foto: Fenna van Serkum. Tijdens zijn bezoek aan Nederland, deelde - de inmiddels nieuwe president van Slow Food International - Edie Mukiibi zijn visies,...
VACATURE | Communicatiemedewerker Slow Food Nederland (16 uur)
Wij zijn op zoek naar een nieuwe parttime communicatiemedewerker die verantwoordelijk is voor de communicatie van Slow Food Nederland. Ben jij betrokken bij onze doelstelling Good, Clean & Fair voedsel voor iedereen? En zie jij het zitten om je handen uit de...
100×100 CHALLENGE WINNAARS UPDATE #3
Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch de eerste prijs van de Slow Food 100×100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Ondertussen zijn ze druk bezig...
Slow Food Zeeland maakt een herstart
Na jaren van stilte gaat Slow Food Zeeland weer energiek en vol elan aan de slag. Deze hernieuwde start ging gepaard met mossels, oesters en een glas wijn, afgelopen 21 mei in het is Zeeuwse Yerseke. Voor veel schelpdierliefhebbers is oesters eten een feest. Dat geldt...
Duurzame en eerlijke chocolade; kan dat wel? In gesprek met de importeur, op bezoek bij de chocolademaker
De meeste van ons genieten weleens (of met enige regelmaat) van chocola. Aangezien in Nederland geen cacao groeit, is het per definitie geen lokaal product. Hierdoor zou je de duurzaamheid van de lekkernij in twijfel kunnen trekken. Daarom stellen wij de vraag: “Hoe...
Slow Food On Tour: Brouwerij Nevel, Nijmegen
Veel van jullie zullen het beamen: bier is een prachtig product. Niet alleen om smaak over te brengen, maar ook om duurzaamheid te bewerkstelligen. Die twee factoren zijn de motivatie geweest voor Mattias Terpstra en Vincent Gerritsen om hun brouwerij Nevel te...
AGENDA
- @ Herengracht 278A, Amsterdam12:30 - 17:00MEER INFO>1012
- @ De Kookboekhandel18:00 - 21:00MEER INFO>0501