Het boek ‘De Ark van de Smaak in Nederland’ is er. Nu is er werk aan de winkel. We willen juist dat deze producten worden gebruikt, én gegeten. Hoe we dat kunnen bewerkstelligen, is de volgende uitdaging.

 

Wij lanceren daarom op 17 oktober a.s. de ‘100×100 challenge’, waarbij tot 1500 prijzengeld te winnen valt, om jouw eigen Ark van de Smaak project te realiseren.

 

100 producten in de Ark van de Smaak, vragen om 100 goede ideeën om die te behouden voor de toekomst. Wij dagen daarom iedereen uit: boeren, brouwers, chefs, sommeliers, docenten, studenten, journalisten, of andersoortige enthousiastelingen met het gouden idee. Ben jij degene met een briljant plan, waarbij je één of meerdere van de Ark van de Smaak producten gebruikt? Dit is je kans om ervoor te zorgen dat dit idee werkelijkheid wordt! Dit kan van alles zijn: een appelcider, een bonenburger, of een educatie- of kunstproject. Centraal in het idee moet het Ark product staan, en het uitvoeren van het idee moet bijdragen aan het voortbestaan van dat product.

 

Hoe, wat en wanneer?

Vanaf 17 oktober gaat de eerste ronde van start. Vanaf dan nemen we jullie ideeën in ontvangst. De makkelijkste manier om je idee in te sturen is via een online formulier, wat op die dag gelanceerd wordt. Maar andere vormen, zoals een filmpje waarin je je idee presenteert, zijn ook welkom. In elk geval dienen de volgende onderwerpen aan bod te komen:

  Om welk Ark product gaat het?

  Waarom heb je dit product gekozen?

  Wat ben je van plan hiermee?

  Waarom draagt dit volgens jou bij aan het voortbestaan van het product?

  Hoe ga je (grofweg) het geld gebruiken als je wint?

 

Let op:

  Een geschreven idee is maximaal 1 pagina (of zoals aangegeven in het online formulier)

  Filmpje is maximaal 2 minuten

 

De eerste ronde zal tot 12 november duren! Na de eerste ronde worden door een zorgvuldig samengestelde jury vier kandidaten gekozen. Één extra kandidaat wordt gekozen op basis van publieksstemmen. Deze vijf kandidaten zijn door naar de volgende, en laatste ronde. Van deze vijf kandidaten wordt dan gevraagd het idee in detail uit te werken. De deadline daarvoor is 3 december. Op 10 december, Terra Madre dag, zullen wij de winnaars bekend maken!

 

Wat kun je winnen?

1ste prijs: €1500

2de prijs: €750

 

Beide geldbedragen zijn bedoeld om te zorgen dat jouw idee werkelijkheid wordt! 

 

Wij staan te popelen om jullie ideeën te ontvangen vanaf 17 oktober! Houd onze website, instagram en facebook in de gaten voor updates. 

 

Heb je ondertussen vragen? Stuur gerust een mailtje naar dominic@slowfood.nl

 

Illustratis // Toos Marie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!