Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Middagje zuur inleggen en veel humor 

05, 31^14:00 - 17:00

€25
Enkele jaren terug hebben zowel Slow Food Amsterdam als de reisorganisatie Natuurlijk Reizen met veel plezier verschillende inmaakworkshops gehouden bij de zuurwaren firma Kesbeke in Amsterdam-West.

Inmiddels zijn we ruim tien jaar verder en kent heel Nederland de augurkenkoning Oos Kesbeke. De tweede reeks van de realityshow “De Augurkenkoning” loopt nu op RTL5,    met nog meer chaos dan voorheen, wat natuurlijk staat voor top-televisie. Op de eerste uitzendavond keken ruim 1,3 miljoen liefhebbers naar vastlopende lopende banden, fermenterende vaten, kim chi mengsels met pittige kruiden en vooral veel Amsterdamse humor.

 

 

Oos Kesbeke blijft zijn onweerstaanbaar grappige zelf. Na een weekend met het hele personeel in Lissabon zijn ze terug en klaar om de leden van Slow Food Amsterdam en de vaste gasten van Natuurlijk Reizen te ontvangen voor een rondleiding en een workshop ‘Zelf Inmaken’ bij hun inmaakimperium. Nu de opnames van de wereldberoemde augurkenfabriek achter de rug zijn, leek het ons hoog tijd voor een herhaalexercitie. Gelukkig waren Oos en zijn twee zonen het hiermee eens, dus op vrijdagmiddag 31 mei vanaf 14 uur zijn we van harte welkom om te genieten van verhalen, hilariteit en natuurlijk lekker eten, en vooral om zelf aan de slag te gaan met inmaken!

Kesbeke staat niet alleen bekend om hun heerlijke tafelzuren, maar ze doen nog veel meer! Directeur Oos Kesbeke is een ware expert in het inmaken van allerlei soorten groenten en vis. Hij creëert verrassende combinaties die hij graag met een breder publiek deelt.

Tijdens deze workshop zullen enkele groenten worden behandeld die we ook gaan proberen in te maken. René Zanderink van SF Amsterdam zal uitleg geven over de groentes waaronder de Amsterdamse gele komkommer en Oos zal ons de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. We zijn welkom met een groep van maximaal 20 personen.

Tevens zal het boek Eten tot het op is worden gepresenteerd, omdat hieraan een extra hoofdstuk door de gebroeders Zwaaf over de gele komkommer is toegevoegd. De auteur van dit boek, BBC-reporter Dan Saladino (zie foto), was vorig jaar diep onder de indruk van het Amsterdamse inmaakproces.  

Na deze leerzame workshop mag je de gepasteuriseerde potten van 1.750 ml met ingemaakte groenten mee naar huis nemen!

De prijs voor deze fantastische workshop is slechts € 25,-.
De link naar de deelnamekaarten > https://eventix.shop/sn4vw7ju.

De kaartverkoop start op 28 april om 10:00 uur, maximaal 20 deelnemers!

VOL = VOL!!

 

Slow Food Amsterdam & Natuurlijk Reizen (https://natuurlijkreizen.nl/).

Locatie

Kesbeke
Adolf van Nassaustraat 8
Amsterdam, 1055 RP Netherlands
+ Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!