Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Excursie: Rondje ‘De Glind’

05, 25^10:00 - 13:00

€2.50 – €5.00

Slow Food Utrecht organiseert een bijzonder bezoek aan drie bedrijven in De Glind. Dit kleine dorpje tussen Leusden en Barneveld is bij velen bekend als het Jeugddorp De Glind, waar de Rudolphstichting actief is in de jeugdzorg.

De Landouw is de eerste stop tijdens deze excursie. Frank van de Berg beheert deze biologische groentetuinderij, waar (Glindse) jongeren kunnen leren, meewerken en zich ontwikkelen. Bij Frank staat de bodem centraal, dus die wordt zorgvuldig en duurzaam behandeld. Frank zal ons meenemen in het verhaal van de Landouw en zijn nieuwe ontwikkelingen richting regeneratieve tuinbouw.

 

Très Jolie is een biologisch bedrijf waar allerlei soorten kleinfruit geteeld worden (o.a. bessen, bramen, frambozen). Tegelijkertijd is de tuin een plek om, ook innerlijk, tot rust te komen en om te genieten van wat de natuur te bieden heeft. Theresia Kamphuys en Juliette Stout zullen een inspirerende rondleiding verzorgen.

 

De Glinstertuin is als kleinschalige ecologische kwekerij en pluktuin de laatste stop van deze excursie. Een belevingstuin waar struiken, bomen, tuinplanten, bloemen, fruit, kruiden en noten geteeld worden. Het is een plek om te genieten van rust, vogels, insecten en natuur. Jos Timmermans en Wietske Dekkers zullen ons graag verwelkomen op hun mooie tuin.

 

Neem een boodschappentas mee, want in alledrie de tuinen is heel veel lekkers te koop!

Organisatie: Slow Food Utrecht
Datum: zaterdag 25 mei 10.00 uur (excursie duurt ongeveer 3 uur)
Locatie: De Landouw in De Glind
Kosten: 5,00 euro; voor leden van Slow Food Nederland 2,50 euro (inclusief koffie/thee met iets lekkers erbij)
Aanmelden kan uiterlijk 20 mei hier.

Gegevens

Datum:
05, 25
Tijd:
10:00 - 13:00
Kosten:
€2.50 – €5.00
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Utrecht
E-mail
evenementen@slowfoodutrecht.nl

Locatie

De Glind
De Glind, Nederland + Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!