Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop plantzaad oliën

06, 05^18:30 - 21:30

€24,50

Lars Charas is kok/uitvinder die in zijn nieuwe project als olieperser de meest geurige en smaakvolle oliën uit reststromen van de Nederlandse zaadindustrie perst. Locatie van deze workshop: de Ceuvel in Amsterdam Noord, waar de ambachtelijke oliefabriek van Lars is gevestigd.

De oliebibliotheek onderzoekt oliën en smaken die verborgen zijn in zaden. Er zijn 260.000 planten die zaden produceren en de meeste daarvan bevatten olie;          een nieuwe culinaire appendix verschijnt. De oliebibliotheek produceert momenteel 40 verschillende soorten olie, voornamelijk van bijproducten uit de voedsel- en zaadindustrie. Wij persen veel oliën die nog nooit eerder zijn geperst, zoals aspergezaad of Chinese bieslookzaad-olie.

Tijdens de workshop leer je meer over de zaden en oliën, je gaat je eigen oliën persen en de oliën toepassen in verschillende culinaire processen, van mayonaise tot dressings; focaccia, tot bakken en braden en het toevoegen van smaakstoffen aan olie.

De workshop vindt plaats in en rond de ambachtelijke fabriek en duurt ongeveer drie uur. Na deze workshop kan jij tientallen nieuwe smaken in je gerechten toepassen en weet je zeker dat je eten in de toekomst niet meer hetzelfde zal zijn!

Slechts 20 tickets beschikbaar. Vol = Vol, dus boek je ticket zsm via deze link:

https://forms.gle/qQvmXaQCRt643Jaf8/

 

Datum

Woensdagavond 5 juni

Tijd

Inloop en eten vanaf 18:00 / Start workshop 18:30  –  ± 21:30 uur

 

Locatie

De Ceuvel, Korte Papaverweg 2b, Amsterdam Noord

Het atelier van Lars bevindt zich op het de Ceuvel terrein, aan de rechterkant. 

Je herkent het aan een olie-proeftafel bij de entree.

 

Programma

  Contextverhaal zaad- en olie-industrie

•   Proefsessie

•   Oliën persen

•   Toepassing van de oliën in diverse culinaire processen

 

Kosten

Slow Food leden betalen € 24,50 / Niet-leden betalen € 32,50

 

Aanmelden

Doe je via deze link:  https://forms.gle/qQvmXaQCRt643Jaf8/

Je reservering is geldig zodra je betaling binnen is.

 

Maak het betreffende bedrag over naar:

Slow Food Convivium Amsterdam NL27 INGB 0003 3529 21

o.v.v.:  Je naam + workshop Lars Charas 5 juni 2024

Locatie

De Ceuvel
Korte Papaverweg 2 Netherlands + Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!