SLOW FOOD AMSTERDAM
Met veel energie en zin staat het nieuwe bestuur klaar om de betekenis en waarde van Slow Food Amsterdam te verbinden met datgene wat ons allen drijft; namelijk werken aan een gezond, toegankelijk, transparant en eerlijk voedselsysteem. Dat willen we realiseren als een ‘community of praxis’; (pro)-actief, inspirerend, relevant en aansluitend op de vragen, wensen en kansen van onze community. Met elkaar een beweging vormen; een eigentijds netwerk van voedselliefhebbers en (keten-)veranderaars die samen hun talenten, inzichten, contacten en kennis weten te bundelen. Daarin schuilt een enorme kracht en waarde.
Ons doel is om dat potentieel aan te boren en voor u, en Amsterdam te ontsluiten. Dat willen we samen doen door te inspireren, genieten en verbinden. Door samen te eten en te proeven (van lokale producten), elkaar te leren kennen en geïnspireerd te raken. Door inhoudelijke lezingen / debatten en verdiepingsavonden (mede-) te organiseren over actuele thema’s zodat iedereen in Amsterdam geïnformeerd kan kiezen met onze vork. En door aanwezig en zichtbaar te zijn in het voedseldebat.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Slowest Food in de Moestuinschool Amsterdam
Sinds afgelopen jaar heeft Amsterdam een Moestuinschool voor volwassenen, waar je een teeltseizoen lang je eigen groenten en kruiden leert verbouwen èn alles wat je oogst is voor jou, zodat je het eten van seizoensgroenten helemaal in de vingers kunt krijgen. ...
Foodie vacature: winkel assistent Wild Sage Foods
Graag willen we een gave foodie vacature met jullie delen voor nieuwe minimal waste, organic food store en deli 'Wild Sage Foods' aan de Ceintuurbaan 228 in de Amsterdamse Pijp. Wild Sage Foods opent haar deuren begin december 2021. Wild Sage Foods is op zoek naar een...
EVEN VOORSTELLEN… JOOST VAN RUN
Mijn naam is Joost van Run, een 47-jarige vader van 3, woonachtig in Amsterdam. Drie jaar geleden ben ik getroffen door een beroerte, waardoor ik afgekeurd ben voor een werkend leven. Ineens stond mijn professionele leven, in de internationale marketing en sales van...
BODEM BEWUSTZIJN
We zijn intensief met alle voorbereidingen bezig geweest, en ons Kiss The Ground project komt nu écht van de grond! Kiss the Ground is het regionaal project dat we samen met Food Council MRA, SFYN, Voedsel Verbindt, FICA, Inholland, Grond van Bestaan, Het Bodem...
EVEN VOORSTELLEN… MARIENA DE JAGER
Als boerendochter was ik in mijn jeugd niet anders gewend dan dat het eten wat ’s avonds op mijn bord lag, ’s middags nog op het land stond te groeien: altijd vers en altijd van het seizoen. Ik hou van gezond en lekker eten, van eerlijke en duurzame voeding en het...
EVEN VOORSTELLEN… Christian & Silvia PFEIFFER
Onlangs zijn wij, Anker Weesp, lid geworden van Slow Food Amsterdam! Ambachtelijke stokerij Wij zijn een jonge drankstokerij uit Weesp, opgericht in 2016 om op een ambachtelijke, lokale en kleinschalige manier weer jenever te gaan stoken. Dat doen we met veel...
Europees Burgerinitiatief ‘Red de bijen en de boeren!’
Om de gezondheid van zowel de bij als de mens te beschermen roept het “SaveBeesandFarmers” initiatief de Commissie op rechtshandelingen voor te stellen om synthetische pesticiden tegen 2035 geleidelijk te elimineren, om de biodiversiteit te herstellen en om landbouwers bij de omschakeling te steunen.
Verspillingsvrij koken met kinderen
Deze maand starten we met het project 'School in de Wijk', waarbij we een reeks van 10 kooklessen gaan geven aan 10 kinderen uit Schalkwijk. De cultureel rijkste, maar financieel armste wijk van Haarlem. Om de lessen een duurzaam karakter te geven, hebben we als...
Thee verrijkt spijs
Laat je verrassen door thee bij een gerecht! Het is nog steeds een feit dat de doorsnee horeca te weinig te bieden hebben als alternatief voor wijn of bier bij het eten. Gelukkig is dit aan het veranderen en ontdekken steeds meer horeca ondernemingen de toepassingen...
Weespermoppen #2
Hoe Weesps zijn de moppen? Wie de geschiedenis van iets onderzoekt, begint meestal bij het verleden – bij de wortel, zeg maar – en werkt naar de takken en bladeren van het heden toe. Maar bij de Weesper moppen en de makaronnen is het omgekeerde makkelijker, omdat je...
Impressie borrel + proeverij bij Boerderij Dikhoeve
Wat is de omgeving van Amsterdam toch prachtig! Laatst waren we al even het riviertje de Gein afgezakt richting Abcoude. Nu volgde weer zo’n traktatie van pittoreske dorpjes in Waterland. We reden langs indrukwekkend mooie eeuwenoude boerderijen,...
Food Safari Northern Delights
SFYN Amsterdam presenteert: Food Safari Northern Delights Slow Food Youth Network organiseert op 11 september de Food Safari Northern Delights, oftewel een Food Safari door Amsterdam Noord! Op de fiets ontdek je allerlei duurzame en circulaire ondernemers en...
HUNDREDS OF GRASSROOTS ORGANIZATIONS TO OPPOSE UN FOOD SYSTEMS SUMMIT
⚡️ www.slowfood.com/press-release/hundreds-of-grassroots-organizations-to-oppose-the-un-food-systems-summit Meer dan 300 organisaties die de burgermaatschappij, kleine voedselproducenten, onderzoekers en inheemse volkeren van over de hele wereld vertegenwoordigen,...
Impressie Jaarmarkt Groene Afslag 4 juli
De Groene Afslag ligt weliswaar dicht bij de snelweg, maar daar zie of hoor je niets van als je op het marktterrein bent. Het ligt prachtig tussen de bomen met veel wandelruimte tussen de kramen. Hierdoor lijkt het niet druk, maar ondertussen is het de hele dag...
MoesApp
Binnenkort: de Moesapp Een platform voor moestuiniers, kwekers & telers Je staat er misschien niet bij stil, maar in jouw buurt (misschien wel in jouw straat!) groeien de lekkerste producten. De stad is een groot voedselbos, maar je moet wel de juiste...
Haal het lokaal
Websites waar boeren, molenaars, imkers & telers zichtbaar zijn. www.slowfood.nl/kieslokaal www.lekkersdichtbij.nl www.eerlijketenuitdestreek.nl/abonnementen www.zoekdeboer.nl/boerderijwinkels www.hofweb.nl www.steundeondernemer.nl www.boerenenburen.nl/nl...
De Ark van de Smaak gaat naar School
Alice Waters propageerde het in de zeventiger jaren al, en vandaag is het onderwerp nog steeds relevant: voedseleducatie op scholen. Slow Food International heeft een educatieprogramma voor kinderen ontwikkeld over de Ark van de Smaak. 'Ark of Taste goes to School'...
Bodem en Klimaat
Still uit de documentaire ‘Koolstofboeren’ bij Welmoed Deinum van de Graasboerderij Een gesprek over koolstofboeren en regeneratieve landbouw Op 31 maart organiseerde Voedsel Anders een avond over Bodem en Klimaat. Geïnspireerd door de Netflix documentaire...
Kijkvoer: De uitgeputte bodem
De intensieve landbouw heeft desastreuze gevolgen voor de bodemvruchtbaarheid. Boeren die willen omschakelen naar biologisch zeggen dat hun bank deze omschakeling frustreert.
EXCURSIE WIJN DOMEIN ALDENBORGH
Van bodem tot wijn in het mooie Zuid-Limburgse Landschap Wijndomein Aldenborgh organiseert in samenwerking met Slow Food Amsterdam een event op zaterdag 7 augustus, waar bodem, biodiversiteit, terroir en smaakbeleving centraal staan. Slow Food Amsterdam’s...
AGENDA
- @ Amsterdam Flavours19:00 - 22:00MEER INFO>0805