AMSTERDAM

AMSTERDAM

SLOW FOOD AMSTERDAM

Met veel energie en zin staat het nieuwe bestuur klaar om de betekenis en waarde van Slow Food Amsterdam te verbinden met datgene wat ons allen drijft; namelijk werken aan een gezond, toegankelijk, transparant en eerlijk voedselsysteem. Dat willen we realiseren als een ‘community of praxis’; (pro)-actief, inspirerend, relevant en aansluitend op de vragen, wensen en kansen van onze community. Met elkaar een beweging vormen; een eigentijds netwerk van voedselliefhebbers en (keten-)veranderaars die samen hun talenten, inzichten, contacten en kennis weten te bundelen. Daarin schuilt een enorme kracht en waarde.

Ons doel is om dat potentieel aan te boren en voor u, en Amsterdam te ontsluiten. Dat willen we samen doen door te inspireren, genieten en verbinden. Door samen te eten en te proeven (van lokale producten), elkaar te leren kennen en geïnspireerd te raken. Door inhoudelijke lezingen / debatten en verdiepingsavonden (mede-) te organiseren over actuele thema’s zodat iedereen in Amsterdam geïnformeerd kan kiezen met onze vork. En door aanwezig en zichtbaar te zijn in het voedseldebat.

GEBIED

Slow Food Amsterdam bestrijkt gemeente Amsterdam en

omgeving.

 

 

Voorzitter

Machteld de Vos

 

Penningmeester 

Vacature

 

Secretaris

Vacature

 

Communicatie 

Hester Looij 06 – 1144 2154

 

Algemeen

René Zanderink

 

 

Slowest Food in de Moestuinschool Amsterdam

Slowest Food in de Moestuinschool Amsterdam

Sinds afgelopen jaar heeft Amsterdam een Moestuinschool voor volwassenen, waar je een teeltseizoen lang je eigen groenten en kruiden leert verbouwen èn alles wat je oogst is voor jou, zodat je het eten van seizoensgroenten helemaal in de vingers kunt krijgen.  ...

Lees meer
Foodie vacature: winkel assistent Wild Sage Foods

Foodie vacature: winkel assistent Wild Sage Foods

Graag willen we een gave foodie vacature met jullie delen voor nieuwe minimal waste, organic food store en deli 'Wild Sage Foods' aan de Ceintuurbaan 228 in de Amsterdamse Pijp. Wild Sage Foods opent haar deuren begin december 2021. Wild Sage Foods is op zoek naar een...

Lees meer
EVEN VOORSTELLEN… JOOST VAN RUN

EVEN VOORSTELLEN… JOOST VAN RUN

Mijn naam is Joost van Run, een 47-jarige vader van 3, woonachtig in Amsterdam. Drie jaar geleden ben ik getroffen door een beroerte, waardoor ik afgekeurd ben voor een werkend leven. Ineens stond mijn professionele leven, in de internationale marketing en sales van...

Lees meer
BODEM BEWUSTZIJN

BODEM BEWUSTZIJN

We zijn intensief met alle voorbereidingen bezig geweest, en ons Kiss The Ground project komt nu écht van de grond! Kiss the Ground is het regionaal project dat we samen met Food Council MRA, SFYN, Voedsel Verbindt, FICA, Inholland, Grond van Bestaan, Het Bodem...

Lees meer
EVEN VOORSTELLEN…  MARIENA DE JAGER

EVEN VOORSTELLEN…  MARIENA DE JAGER

Als boerendochter was ik in mijn jeugd niet anders gewend dan dat het eten wat ’s avonds op mijn bord lag, ’s middags nog op het land stond te groeien: altijd vers en altijd van het seizoen. Ik hou van gezond en lekker eten, van eerlijke en duurzame voeding en het...

Lees meer
EVEN VOORSTELLEN…  Christian & Silvia PFEIFFER

EVEN VOORSTELLEN…  Christian & Silvia PFEIFFER

Onlangs zijn wij, Anker Weesp, lid geworden van Slow Food Amsterdam! Ambachtelijke stokerij Wij zijn een jonge drankstokerij uit Weesp, opgericht in 2016 om op een ambachtelijke, lokale en kleinschalige manier weer jenever te gaan stoken. Dat doen we met veel...

Lees meer
Europees Burgerinitiatief ‘Red de bijen en de boeren!’

Europees Burgerinitiatief ‘Red de bijen en de boeren!’

Om de gezondheid van zowel de bij als de mens te beschermen roept het “SaveBeesandFarmers” initiatief de Commissie op rechtshandelingen voor te stellen om synthetische pesticiden tegen 2035 geleidelijk te elimineren, om de biodiversiteit te herstellen en om landbouwers bij de omschakeling te steunen.

Lees meer
Verspillingsvrij koken met kinderen

Verspillingsvrij koken met kinderen

Deze maand starten we met het project 'School in de Wijk', waarbij we een reeks van 10 kooklessen gaan geven aan 10 kinderen uit Schalkwijk. De cultureel rijkste, maar financieel armste wijk van Haarlem. Om de lessen een duurzaam karakter te geven, hebben we als...

Lees meer
Thee verrijkt spijs

Thee verrijkt spijs

Laat je verrassen door thee bij een gerecht! Het is nog steeds een feit dat de doorsnee horeca te weinig te bieden hebben als alternatief voor wijn of bier bij het eten. Gelukkig is dit aan het veranderen en ontdekken steeds meer horeca ondernemingen de toepassingen...

Lees meer
Weespermoppen #2

Weespermoppen #2

Hoe Weesps zijn de moppen? Wie de geschiedenis van iets onderzoekt, begint meestal bij het verleden – bij de wortel, zeg maar – en werkt naar de takken en bladeren van het heden toe. Maar bij de Weesper moppen en de makaronnen is het omgekeerde makkelijker, omdat je...

Lees meer
Impressie borrel + proeverij bij Boerderij Dikhoeve

Impressie borrel + proeverij bij Boerderij Dikhoeve

Wat is de omgeving van Amsterdam toch prachtig! Laatst waren we al even het riviertje de Gein afgezakt richting Abcoude.                Nu volgde weer zo’n traktatie van pittoreske dorpjes in Waterland. We reden langs indrukwekkend mooie eeuwenoude boerderijen,...

Lees meer
Food Safari Northern Delights

Food Safari Northern Delights

SFYN Amsterdam presenteert:  Food Safari Northern Delights   Slow Food Youth Network organiseert op 11 september de Food Safari Northern Delights, oftewel een Food Safari door Amsterdam Noord! Op de fiets ontdek je allerlei duurzame en circulaire ondernemers en...

Lees meer
Impressie Jaarmarkt Groene Afslag 4 juli

Impressie Jaarmarkt Groene Afslag 4 juli

De Groene Afslag ligt weliswaar dicht bij de snelweg, maar daar zie of hoor je niets van als je op het marktterrein bent. Het ligt prachtig tussen de bomen met veel wandelruimte tussen de kramen.   Hierdoor lijkt het niet druk, maar ondertussen is het de hele dag...

Lees meer
MoesApp

MoesApp

Binnenkort: de Moesapp    Een platform voor moestuiniers, kwekers & telers   Je staat er misschien niet bij stil, maar in jouw buurt (misschien wel in jouw straat!) groeien de lekkerste producten. De stad is een groot voedselbos, maar je moet wel de juiste...

Lees meer
Haal het lokaal

Haal het lokaal

Websites waar boeren, molenaars, imkers & telers zichtbaar zijn.   www.slowfood.nl/kieslokaal www.lekkersdichtbij.nl www.eerlijketenuitdestreek.nl/abonnementen www.zoekdeboer.nl/boerderijwinkels www.hofweb.nl www.steundeondernemer.nl www.boerenenburen.nl/nl...

Lees meer
De Ark van de Smaak gaat naar School

De Ark van de Smaak gaat naar School

Alice Waters propageerde het in de zeventiger jaren al, en vandaag is het onderwerp nog steeds relevant: voedseleducatie op scholen. Slow Food International heeft een educatieprogramma voor kinderen ontwikkeld over de Ark van de Smaak. 'Ark of Taste goes to School'...

Lees meer
Bodem en Klimaat

Bodem en Klimaat

Still uit de documentaire ‘Koolstofboeren’ bij Welmoed Deinum van de Graasboerderij   Een gesprek over koolstofboeren en regeneratieve landbouw Op 31 maart organiseerde Voedsel Anders een avond over Bodem en Klimaat. Geïnspireerd door de Netflix documentaire...

Lees meer
Kijkvoer: De uitgeputte bodem

Kijkvoer: De uitgeputte bodem

De intensieve landbouw heeft desastreuze gevolgen voor de bodemvruchtbaarheid. Boeren die willen omschakelen naar biologisch zeggen dat hun bank deze omschakeling frustreert.

Lees meer
EXCURSIE WIJN DOMEIN ALDENBORGH

EXCURSIE WIJN DOMEIN ALDENBORGH

  Van bodem tot wijn in het mooie Zuid-Limburgse Landschap   Wijndomein Aldenborgh organiseert in samenwerking met Slow Food Amsterdam een event op zaterdag 7 augustus, waar bodem, biodiversiteit, terroir en smaakbeleving centraal staan. Slow Food Amsterdam’s...

Lees meer

AGENDA

NIEUWSBRIEF ARCHIEF

BESTUUR
SLOW FOOD

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!