Als boerendochter was ik in mijn jeugd niet anders gewend dan dat het eten wat ’s avonds op mijn bord lag, ’s middags nog op het land stond te groeien: altijd vers en altijd van het seizoen. Ik hou van gezond en lekker eten, van eerlijke en duurzame voeding en het vertellen van een verhaal. 

 

Steentje bijdragen

Bij Slow Food wil ik mijn maatschappelijke steentje bijdragen aan een duurzame voedselproductie en consumptie. Ik werd geraakt door het thema ‘Kiss the Ground’ en de bijbehorende activiteiten, als het organiseren en hosten van evenementen en velddiners; we laten de bodem proeven aan de hand van de verhalen van boeren, de kracht en puurheid van bodemproducten en de creativiteit van de chef.

Platteland, bedrijfskunde & het gastvrijheidsvak

Geboren als boerendochter in Zeeland ben ik eind jaren ’90 Bedrijfskunde gaan studeren in Amsterdam.
Bij persoonlijke kennismakingen krijg ik regelmatig te horen dat van dit nostalgische plattelandsimago weinig over is . Ik heb vanaf begin jaren ’90 altijd gewerkt als commerciële professional in de groot-zakelijke markt en de hele wereld over gereisd; zowel zakelijk als privé.

Werkzaam zijn in de gastvrijheidsindustrie heeft van kinds af aan mijn interesse gehad. Daarom ben ik enige tijd geleden ook weer gestart met werken in deze branche. Ik kan mijn passie en energie kwijt bij één van de mooiste restaurants van Amsterdam: Restaurant De Kas; gelegen in Park Frankendael, in Amsterdam-Oost. Ik ben enorm trots en dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van dit team.

Host bij de Kas

Wat we doen bij De Kas is exceptioneel: behalve het creëren van een waanzinnig smaakvolle culinaire beleving, kweken en oogsten we duurzaam, biologisch en lokaal. We oogsten de groenten, kruiden en fruit op het allerlaatste moment en verwerken dit direct in de keuken. Ik werk voorlopig nog parttime als host (gastvrouw); mijn wens is om mijzelf verder te ontwikkelen bij De Kas.

Slow Food Amsterdam

Via Slow Food kom ik in contact met leuke enthousiaste mensen, die – net als ik –  een belangrijk verhaal willen vertellen en uitdragen. Daarnaast is Slow Food voor mij een manier om meer kennis en ervaring op te doen in de gastvrijheidsindustrie, en geeft het mij toegang tot dit boeiende netwerk.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!