Sinds afgelopen jaar heeft Amsterdam een Moestuinschool voor volwassenen, waar je een teeltseizoen lang je eigen groenten en kruiden leert verbouwen èn alles wat je oogst is voor jou, zodat je het eten van seizoensgroenten helemaal in de vingers kunt krijgen.

 

Zelf geteeld is lekker en fascinerend tegelijk, vooral als je het echt goed wil doen. Een beetje aanrommelen met een bak op het balkon is ook al fijn, maar dan gaat het best vaak mis, wat eigenlijk zonde is. Want het is veel makkelijker om het fout te doen, dan om het goed te doen. En het gaat lekker langzaam: weet jij hoe lang een pompoen erover doet van zaadje tot pompoen?

De Moestuinschool loopt van begin februari t/m eind november, naar keuze op dinsdagen of donderdagen.    Er zijn 18 volledige lesdagen, met theorie en praktijk. Op alle andere dinsdagen en donderdagen, zo’n 50 in totaal, is er in de ochtend een tuinder op de tuin aanwezig die je bijstaat met raad en daad. Ook in de vakanties. Plantgoed en zaad wordt aangeleverd, alle gereedschappen zijn aanwezig. Groene vingers krijg je vanzelf. Bovendien werk je op de tuin in een vaste ‘tuingroep’ van drie of vier mensen van alle leeftijden, je leert ook veel van elkaar èn het is een interessant lokaal netwerk.

 

 

Docenten zijn professionele tuinders, opgeleid aan de Warmonderhof in biologische stadslandbouw. Een paar keer per jaar is er een specialistische gastdocent op de ‘open dagen’ in het weekend. Locatie is vlakbij Amsterdam CS, net aan de andere kant van het water bij de Sixhaven in samenwerking met  ‘de Verbroederij’ voor binnenlocatie van de theorielessen.

Het inschrijfgeld is 100 euro, daarna betaal je 100 euro per maand, het is tien maanden. Het goede nieuws is dat er nog vier ‘beursplaatsen’ beschikbaar zijn voor jonge mensen die meer tijd dan geld hebben en die in Amsterdam een verschil willen maken in de voedseltransitie, dan betaal je maar de helft van het geld. Om daarvoor in aanmerking te komen heb je vooraf een korte gesprekje met de tuinders. Wacht niet te lang, er is nu nog plek, maar wie het eerst komt, het eerst maalt.

 

Aanmelden voor beurs of opleiding kan via:  info@moestuinschoolamsterdam.nl

Of kijk eerst even rond op:  www.moestuinschoolamsterdam.nl

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!