De Groene Afslag ligt weliswaar dicht bij de snelweg, maar daar zie of hoor je niets van als je op het marktterrein bent. Het ligt prachtig tussen de bomen met veel wandelruimte tussen de kramen.

 

Hierdoor lijkt het niet druk, maar ondertussen is het de hele dag een komen en gaan van mensen: gezinnen met kinderen, mensen die bewust met voedsel bezig zijn, of die iets lekkers of bijzonders zoeken met een verhaal. Geïnteresseerde mensen, die ook graag het verhaal van Slow Food wilden horen!

 

 

Terwijl er in de binnenlocatie een boekpresentatie was van het net uitgekomen boek “De Ark van de Smaak in Nederland” en een proeverij van kaas en eau de vie, stonden wij met een aantal vrijwilligers van Slow Food Amsterdam en Haarlem in een kraam met informatie over Slow Food en met enkele typisch Amsterdamse producten om te laten proeven, zodat we dat verhaal kracht bij konden zetten.

 

.   

 

De joodse gemberbolus werd licht verwarmd geserveerd en we konden de mensen die deze lekkernij waardeerden meteen doorverwijzen naar de kraam van Vos Kosher catering, waar ze konden inslaan en nog meer konden horen over deze traditionele Amsterdamse lekkernij. Ook de opnieuw tot leven gewekte traditionele “Amsterdamse ossenworst 1746”  (gemaakt volgens het oudste recept wat van deze worst in een kookboek is gevonden) konden we laten proeven en het verhaal erbij vertellen van de traditie erachter en hoe die weer nieuw leven was ingeblazen. Leuk om te zien hoe mensen echte smaak weten te waarderen! En de ingelegde gele komkommer van firma de Leeuw smaakte daar ook heerlijk bij.

 

.    

 

Het Slow Food lid uit Limburg, Henk Hoogakker, was er ook met het Ark van de Smaak product Limburgse stroop. Deze heerlijke stroop konden we weer laten proeven in combinatie met Boeren Goudse Oplegkaas, die weer werd verkocht in de kraam ernaast.

 

Zo hebben we weer heel wat mensen kennis kunnen laten maken met waar Slow Food voor staat, en wat er in onze eigen regio en land allemaal is te krijgen op dit gebied. Een inspirerende en gezellige dag!

 

 

Bijdrage: Astrid Coppens

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!