Onlangs zijn wij, Anker Weesp, lid geworden van Slow Food Amsterdam!
Ambachtelijke stokerij

Wij zijn een jonge drankstokerij uit Weesp, opgericht in 2016 om op een ambachtelijke, lokale en kleinschalige manier weer jenever te gaan stoken. Dat doen we met veel overtuiging en dat vinden wij helemaal aansluiten bij de gedachten van Slow Food.

In 2020 hebben wij, Silvia en Christian Pfeiffer, onze stokerij geopend op een prachtige locatie, de Laurentius kerk in het centrum van Weesp. Elke Weesper kent die kerk en het verhaal achter de redding van dit bijzondere gebouw.

 

.   

 

Onze droom

Anker Weesp is in 2016 geboren uit de droom om weer jenever in Weesp te stoken, ooit de grootste jeneverstad van Nederland. Molenaar Christian Pfeiffer kwam in 2014  in het Weesper gemeentearchief een jeneverrecept uit 1630 tegen en besloot dit na te gaan maken. Na maanden van experimenteren in de keuken bleek het recept te werken en het was echtgenote Silvia, die Christian aanspoorde om de jenever op grote schaal te gaan produceren. Samen delen ze de ideologie van ambachtelijk, kleinschalig en lokaal werken.

Anker Weesp is sinds de oprichting een begrip geworden in Weesp en omstreken. In 2017 en 2018 zijn de Weespermoppen likeur en Weesp Gin aan het assortiment toegevoegd. Daarmee is Anker Weesp inmiddels méér dan alleen een traditionele jeneverstokerij. Er is bovendien een nauwe samenwerking met de ambachtelijke molen ‘De Vriendschap’, en de lokale bierbrouwerij van Wispe. Zo is Anker Weesp binnen enkele jaren uitgegroeid tot een van de meest bekende merken uit het stadje Weesp.

Bezoek onze stokerij en leer alles over het verhaal van de drankgeschiedenis van Weesp: www.ankerweesp.nl

 

Silvia & Christian Pfeiffer

 

Voor de liefhebber, nóg een fijn artikel over het werk van Stokerij Anker Weesp…

 

Weesp Gin, de eerste gin van Stokerij Anker Weesp

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!