⚡️ www.slowfood.com/press-release/hundreds-of-grassroots-organizations-to-oppose-the-un-food-systems-summit

Meer dan 300 organisaties die de burgermaatschappij, kleine voedselproducenten, onderzoekers en inheemse volkeren van over de hele wereld vertegenwoordigen, zullen van 25 – 28 juli 2021 in Rome bijeenkomen in een virtueel en fysiek evenement om te protesteren tegen de pre-top van de UNFSS: United Nations Food Systems Summit.

 

De “People’s Counter-Mobilization to Transform Corporate Food Systems” is de laatste in een reeks van kritiek op de UNFSS. Onder de tegenstanders van de top bevindt zich een coalitie van wetenschappers die een petitie hebben gepubliceerd waarin hun collega’s over de hele wereld worden opgeroepen zich bij hen aan te sluiten.

De “People’s Autonomous Response to the UNFSS” voegt zich bij vele anderen in het argument dat de top een gevaarlijke afleiding is van de echte problemen, waarmee mensen en de planeet worden geconfron- teerd op dit kritieke kruispunt van meerdere, gecombineerde crises. De organisatoren zijn er niet in geslaagd om verantwoording en transparantie te bieden om ervoor te zorgen dat de input van mensen wordt opgenomen in de uiteindelijke resultaten.

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!