Iedereen heeft recht heeft op goed voedsel, duurzaam geproduceerd met een eerlijke prijs voor de producent.

Wie wij zijn

Wat wij doen

Doe je mee?

Slow Food Nederland zoekt bestuursleden

Slow Food Nederland zoekt bestuursleden

Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging, opgericht in 1989 uit zorg om het verdwijnen van lokale eetculturen, tradities en voeding. Slow Food gelooft dat voedsel verbonden is met vele andere aspecten van het leven. Door onze voedselkeuzes kunnen we gezamenlijk...

Lees meer
Landelijke aftrap ‘Voedsel op het programma’

Landelijke aftrap ‘Voedsel op het programma’

De politieke werkgroep van Slow Food Nederland heeft acht aanbevelingen opgesteld, voor de politieke partijen die zich verkiesbaar stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. We willen dat het thema voedsel zo de aandacht krijgt die het verdient. Afgelopen...

Lees meer
100×100 challenge: €1500 voor het beste idee!

100×100 challenge: €1500 voor het beste idee!

Het boek 'De Ark van de Smaak in Nederland’ is er. Nu is er werk aan de winkel. We willen juist dat deze producten worden gebruikt, én gegeten. Hoe we dat kunnen bewerkstelligen, is de volgende uitdaging.   Wij lanceren daarom op 17 oktober a.s. de ‘100x100...

Lees meer
DE ARK IN HET SEIZOEN: HEILIGE BOON (SEPTEMBER)

DE ARK IN HET SEIZOEN: HEILIGE BOON (SEPTEMBER)

De Heilige Boon, of Monstransboon, werd in de jaren zestig van de vorige eeuw vanuit Frankrijk naar Horst (Limburg) gebracht. De boon werd vroeger veel geteeld, maar is nu nog slechts sporadisch op de markt te vinden. Helaas is de belangstelling voor deze boon, en...

Lees meer
Cheese dag 2: Kaasmaker Peter Thomas, Ierland

Cheese dag 2: Kaasmaker Peter Thomas, Ierland

Cheese is in volle gang. In de afgelopen edities werden de Britse en Ierse eilanden sterk gerepresenteerd. Deze keer staan de Ieren er alleen voor. Met een kleine, maar ontzettend goede selectie kazen staan ze dit jaar op Cheese. Ze representeren het enige Ierse Slow...

Lees meer
Cheese dag 1: Affineur Peter Verbruggen, België

Cheese dag 1: Affineur Peter Verbruggen, België

Cheese is begonnen! Het Italiaanse stadje Bra loopt langzaam vol. De geur van de meest heerlijke kazen hangt in elke straat. Naast kaasmakers uit heel Italië, en de rest van Europa, zijn er ook ‘affineurs’.   Affineur Peter Verbruggen Affineurs zijn in essentie...

Lees meer

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!