Zuid-Italië zit vol traditie. Kazen zoals caciocavallo en pecorino worden al generaties lang gemaakt. Het ontwikkelen van een nieuwe kaas is dan ook gewaagde stap. Net als de kaasmaker uit Ierland die we gisteren spraken, zijn de twee jonge Italianen Michela Bunino (links) en Nicola del Vecchio (rechts) begonnen vanaf nul.

 

Michela Bunino en Nicola del Vecchio

De twee zijn voormalige studenten van de ‘University of Gastronomic Sciences’ te Pollenzo, en zijn na hun studie naar de Zuid-Italiaanse regio Molise gegaan. Daar hebben ze hun boerderij ‘Alba’ van de grond af opgebouwd.

 

Kaas en meer

Bij Alba werken ze nauw samen met een herder in de buurt. De kazen die ze maken zijn uitsluitend gemaakt met melk afkomstig van schapen en geiten, die daar op de heuvelachtige weilanden grazen. Stap voor stap hebben ze hun kazen ontwikkeld. Jaren terug maakten ze nog enkel een semi-gerijpte kaas, hun ‘rustico’, zoals te zien op de foto. Nu zijn ze bezig met het ontwikkelen van een camembert, robiola, en maken zelfs lepelbare kaascrème.

 

Multifunzionale

Ze noemen zichzelf ‘multifunctionele boerderij’, omdat ze naast kaas ook een enorme verscheidenheid aan andere producten hebben: de lekkerste jam van citroen of wilde braam, passata van hun eigen tomaten, olijfolie en nog veel meer. Ze benadrukken dat het differentiëren in deze tijd essentieel is geweest.

Molise is één van de gebieden in Italië die veel minder bekend zijn. Echter heeft dit duidelijk niks te maken met een gebrek aan gastronomische rijkdom!

Bekijk hier de website van Alba!

Lees hier meer over Cheese

 

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!