Iedereen heeft recht heeft op goed voedsel, duurzaam geproduceerd met een eerlijke prijs voor de producent.
Wie wij zijn
Wat wij doen
Doe je mee?
DE CONSUMENT WIL WEL. NU DE POLITIEK EN DE BEDRIJVEN NOG.
Verduurzaming is aan de orde van de dag. Het derde IPCC rapport (International Panel on Climate Change van de VN) is gepubliceerd. In een notendop: alleen als we NU handelen zijn de klimaatdoelen nog in zicht. Wat blijkt? De consument is echt wel bereid te veranderen,...
100×100 Challenge winnaars: Update #2
Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch de eerste prijs van de Slow Food 100x100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Sindsdien hebben ze bepaald niet...
SAMEN VOOR SLOW FOOD COMMUNITIES IN OEKRAÏNE
Gedurende de afgelopen weken heeft Slow Food International nauw contact onderhouden met Slow Food communities in Oekraïne, om een manier te vinden om ondersteuning te bieden aan degene die hun thuis hebben moeten verlaten, maar ook aan degene die achter zijn gebleven...
100×100 Challenge winnaars: Update #1
Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch (zie foto) de eerste prijs van de Slow Food 100x100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Sindsdien hebben ze...
“Kweekvlees is geen zilveren kogel” door Carlo Petrini
Het nieuwe jaar is pas net begonnen, maar de voedseltrends waarover waarschijnlijk het meest gepraat gaat worden in 2022 nemen al vorm aan. Een van deze trends wordt hoe dan ook kunstmatig vlees, of in-vitro vlees, of kweekvlees -er bestaan meerdere namen voor....
Slow Food Nederland geeft het stokje door aan Slow Food Uganda
De ontwikkeling van het Ark van de Smaak boek van Uganda start nu! Wij van Slow Food Nederland zijn blij dat we een bijdrage hebben mogen leveren aan de start van dit fantastische project. Begin november 2021 begonnen we deze actie: koop een print van een product uit...
Jacques Meerman en Cees Holtkamp laten geschiedenis proeven met ‘vernieuwde’ Weesper mop
Slow Food Amsterdam, Jacques Meerman (vertaler en schrijver van ‘Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken’) en Cees Holtkamp (meester banketbakker) presenteerde woensdag 15 december de Weesper mop. Voor een gezelschap in de Wispe Brouwerij te Weesp legde Jacques de geschiedenis uiteen, en liet Holtkamp de ‘vernieuwde’ Weesper mop proeven.
Winnaars 100×100 Challenge: Twentse landgans nu het hele jaar door!
Poeliers, koks, slagers leren binnenkort van Ria Olijslager technieken om de Twentse Landgans te verwerken Ria Olijslager heeft met haar passie voor de Twentse Landgans de tweede prijs gewonnen in de 100x100 Challenge. De Twentse Landgans staat ook in de Ark van de...
Winnaars 100×100 Challenge: van boon tot brievenbus
Binnenkort in abonnementsvorm: tempeh van Ark van de Smaak peulvruchten. 100x100 Challenge winnaars Pelle Sinke en Loïs Overbosch vertellen hoe en wat! Pelle Sinke en Loïs Overbosch hebben de hoofdprijs van de 100x100 Challenge gewonnen. Het bedrag van €1500...
Vissen in UNESCO Werelderfgoed: Barbara Geertsema vertelt ‘wat het Wad schaft’
De Waddenzee is een prachtig natuurlijk gebied. Het getij bepaalt hier wat er gebeurt. De traditionele vissers passen zich dan ook telkens aan, waarvoor veel kennis van het Wad een absolute must is. De seizoenen, veranderlijke visbestanden en het weer bepalen hier wat...