VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK
Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.
NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX
Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
100×100 CHALLENGE WINNAARS UPDATE #3
Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch de eerste prijs van de Slow Food 100×100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Ondertussen zijn ze druk bezig...
Slow Food Zeeland maakt een herstart
Na jaren van stilte gaat Slow Food Zeeland weer energiek en vol elan aan de slag. Deze hernieuwde start ging gepaard met mossels, oesters en een glas wijn, afgelopen 21 mei in het is Zeeuwse Yerseke. Voor veel schelpdierliefhebbers is oesters eten een feest. Dat geldt...
Duurzame en eerlijke chocolade; kan dat wel? In gesprek met de importeur, op bezoek bij de chocolademaker
De meeste van ons genieten weleens (of met enige regelmaat) van chocola. Aangezien in Nederland geen cacao groeit, is het per definitie geen lokaal product. Hierdoor zou je de duurzaamheid van de lekkernij in twijfel kunnen trekken. Daarom stellen wij de vraag: “Hoe...
Michelin sterren Nederland 2022
Op 30 mei j.l. was het weer zover: een belangrijke dag voor de gastronomie in Nederland. Die dag werden de Michelin sterren voor 2022 uitgereikt.
Slow Food On Tour: Brouwerij Nevel, Nijmegen
Veel van jullie zullen het beamen: bier is een prachtig product. Niet alleen om smaak over te brengen, maar ook om duurzaamheid te bewerkstelligen. Die twee factoren zijn de motivatie geweest voor Mattias Terpstra en Vincent Gerritsen om hun brouwerij Nevel te...
Slow Food Zeeland maakt een herstart!
Foto // Jan-Willem van Braak via Unsplash Na jaren van stilte gaat Slow Food Zeeland weer energiek en vol elan van start. Om deze hernieuwde kennismaking te vieren, organiseren we een ontmoeting op zaterdag 21 mei 2022. We zijn te gast in Yerseke waar we...
Slow Food On Tour: Stadsbakkerij Broodt, Eindhoven
Stadsbakkerij Broodt is een kleinschalige bakkerij in Eindhoven, waar met een klein aantal biologische ingrediënten de meest uiteenlopende en fantastische broden worden gemaakt. Meel, water, zout. Meer is er niet nodig voor bijvoorbeeld het fantastische zuurdesem*...
DE CONSUMENT WIL WEL. NU DE POLITIEK EN DE BEDRIJVEN NOG.
Verduurzaming is aan de orde van de dag. Het derde IPCC rapport (International Panel on Climate Change van de VN) is gepubliceerd. In een notendop: alleen als we NU handelen zijn de klimaatdoelen nog in zicht. Wat blijkt? De consument is echt wel bereid te veranderen,...
100×100 Challenge winnaars: Update #2
Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch de eerste prijs van de Slow Food 100x100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Sindsdien hebben ze bepaald niet...
AGENDA 2023
- 2205
Slow Food Professionals naar Telers van de Put
@ Telers van de Put15:45 - 19:00MEER INFO> - @ De Glind10:00 - 13:00MEER INFO>2505
- @ Amsterdam Flavours19:00 - 22:00MEER INFO>2905
- 3105
Middagje zuur inleggen en veel humor
@ Kesbeke14:00 - 17:00MEER INFO> - @ Antropia09:30 - 15:45MEER INFO>0106
- 0206
Meet and Greet / Vandana Shiva
@ De Meerpaal, Dronten14:00 - 17:00MEER INFO> - 0406
Op het menu: Politiek / Europa
@ De Nijverheid19:30 - 21:30MEER INFO> - @ De Ceuvel18:30 - 21:30MEER INFO>0506