ACTUEEL

VERHALEN UIT HET SLOW FOOD NETWERK

Slow Food brengt mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Op dit blog verzamelen wij de meest urgente, relevante of inspirerende verhalen van deze mensen uit het Slow Food netwerk.

NIEUWS VAN SLOW FOOD IN JE INBOX

Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Slow Food? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

100×100 CHALLENGE WINNAARS UPDATE #3

100×100 CHALLENGE WINNAARS UPDATE #3

Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch de eerste prijs van de Slow Food 100×100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Ondertussen zijn ze druk bezig...

Lees meer
Slow Food Zeeland maakt een herstart

Slow Food Zeeland maakt een herstart

Na jaren van stilte gaat Slow Food Zeeland weer energiek en vol elan aan de slag. Deze hernieuwde start ging gepaard met mossels, oesters en een glas wijn, afgelopen 21 mei in het is Zeeuwse Yerseke. Voor veel schelpdierliefhebbers is oesters eten een feest. Dat geldt...

Lees meer
Slow Food On Tour: Brouwerij Nevel, Nijmegen

Slow Food On Tour: Brouwerij Nevel, Nijmegen

Veel van jullie zullen het beamen: bier is een prachtig product. Niet alleen om smaak over te brengen, maar ook om duurzaamheid te bewerkstelligen. Die twee factoren zijn de motivatie geweest voor Mattias Terpstra en Vincent Gerritsen om hun brouwerij Nevel te...

Lees meer
Slow Food Zeeland maakt een herstart!

Slow Food Zeeland maakt een herstart!

Foto // Jan-Willem van Braak via Unsplash   Na jaren van stilte gaat Slow Food Zeeland weer energiek en vol elan van start. Om deze hernieuwde kennismaking te vieren, organiseren we een ontmoeting op zaterdag 21 mei 2022. We zijn te gast in Yerseke waar we...

Lees meer
Slow Food On Tour: Stadsbakkerij Broodt, Eindhoven

Slow Food On Tour: Stadsbakkerij Broodt, Eindhoven

Stadsbakkerij Broodt is een kleinschalige bakkerij in Eindhoven, waar met een klein aantal biologische ingrediënten de meest uiteenlopende en fantastische broden worden gemaakt. Meel, water, zout. Meer is er niet nodig voor bijvoorbeeld het fantastische zuurdesem*...

Lees meer
DE CONSUMENT WIL WEL. NU DE POLITIEK EN DE BEDRIJVEN NOG.

DE CONSUMENT WIL WEL. NU DE POLITIEK EN DE BEDRIJVEN NOG.

Verduurzaming is aan de orde van de dag. Het derde IPCC rapport (International Panel on Climate Change van de VN) is gepubliceerd. In een notendop: alleen als we NU handelen zijn de klimaatdoelen nog in zicht. Wat blijkt? De consument is echt wel bereid te veranderen,...

Lees meer
100×100 Challenge winnaars: Update #2

100×100 Challenge winnaars: Update #2

Eind vorig jaar wonnen Pelle Sinke en Loïs Overbosch de eerste prijs van de Slow Food 100x100 Challenge. Dat leidde tot het startschot voor hun project 'Boonzaak', waar ze tempeh maken van Nederlandse (Ark van de Smaak) peulvruchten. Sindsdien hebben ze bepaald niet...

Lees meer

AGENDA 2023

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!