Iedereen heeft recht heeft op goed voedsel, duurzaam geproduceerd met een eerlijke prijs voor de producent.

Wie wij zijn

Wat wij doen

Doe je mee?
GOOD, CLEAN & FAIR BOEREN IN SLOW FOOD COMMUNITIES
Slow Food Achterhoek De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het onderwerp geconfronteerd. De vraag die we onszelf moeten stellen gaat...
GOOD, CLEAN & FAIR BOEREN IN SLOW FOOD COMMUNITIES
Slow Food Noord De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het onderwerp geconfronteerd. De vraag die we onszelf moeten stellen gaat veel...
Vacature: Bestuurslid Professionals Community
Slow Food is een wereldwijde beweging van consumenten en professionals - zoals boeren, vissers, producenten, koks, docenten en wetenschappers - die de handen ineen hebben geslagen voor een beter voedselsysteem volgens de principes van Good, Clean & Fair. Om het...
Verder dan brood: wat kun je nog meer met Nederlands graan?
Slow Food Nederland sluit het jaarthema ‘granen’ af met graanworkshop en proeverij voor de Koks Alliantie en andere graan-professionals en liefhebbers Op 12 december organiseerde Slow Food Nederland een graanworkshop voor de Slow Food Koks Alliantie. Hier...
10 aanbevelingen aan de provinciale politiek
Slow Food Nederland en SFYN NL zetten ‘Voedsel op het Programma’ Op zaterdag 5 november lanceerden Slow Food Nederland en Slow Food Youth Network Nederland (SFYN) gezamenlijk 10 politieke aanbevelingen voor de Provinciale Statenverkiezingen (15 maart 2023). Precies...
Brood, jenever, miso & meer: 17 september stond in het teken van graan
Op 17 september stond graan in het middelpunt. Samen met De Hoorneboeg en Elegast Cidery organiseerde Slow Food Nederland de graandag. Op het prachtige terrein bij de Hoorneboegse heide kwamen bakkers, brouwers, koks, stokers, fermentatie-goeroes en andere...
Good, Clean & Fair boeren in Slow Food communities
Slow Food Groene Hart De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het onderwerp geconfronteerd. De vraag die we onszelf moeten stellen gaat...
Slow Food Nederland zoekt penningmeester!
Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging, opgericht in 1989 uit zorg om het verdwijnen van lokale eetculturen, tradities en voeding. Wij zijn in 160 landen actief, ook in Nederland, met regionale communities en een jeugdbeweging. Slow Food Nederland is de...
Good, Clean & Fair boeren in Slow Food communities
Slow Food Rijnzoet De toekomst van de voedselproductie in Nederland is zelden zo aan de orde van de dag geweest als nu. Van genuanceerde discussies tot felle protesten; we worden allemaal met het onderwerp geconfronteerd. De vraag die we onszelf moeten stellen gaat...
De beste manier om de wereld te voeden, is door gemeenschappen zichzelf te laten voeden
Edie (links) in gesprek met de SFYN Academie en voormalig SFYN NL directeur Lianne de Bie (rechts). Foto: Fenna van Serkum. Tijdens zijn bezoek aan Nederland, deelde - de inmiddels nieuwe president van Slow Food International - Edie Mukiibi zijn visies,...