Slow Food is een wereldwijde beweging van consumenten en professionals – zoals boeren, vissers, producenten, koks, docenten en wetenschappers – die de handen ineen hebben geslagen voor een beter voedselsysteem volgens de principes van Good, Clean & Fair. Om het netwerk bij de professionals te versterken, heeft Slow Food Nederland in 2022 al de basis gelegd voor het opzetten van een Professionals Community, voor mensen en bedrijven die beroepsmatig bezig zijn met ons eten. In 2023 wordt deze verder uitgebouwd.

Binnen het bestuur zijn we op zoek naar iemand die het opzetten en onderhouden van deze Professionals Community op bestuurlijk niveau begeleidt.

Wat is de Professionals Community?
De Professionals Community is een netwerk dat de uitwisseling tussen food-professionals faciliteert en stimuleert met als doel het Slow Food gedachtegoed versterkt uit te dragen. De doelgroep van de professionals community zijn food-professionals die zich identificeren met het Slow Food gedachtegoed en bijdragen aan een Good, Clean & Fair-voedselsysteem. Daarnaast geeft aansluiting bij de Professionals Community de professional de mogelijkheid zich te profileren en identificeren met Slow Food.

Functieprofiel
Je bent een strategische denker (HBO/WO), creatieve doener en wordt enthousiast van netwerken en het samenbrengen van mensen. Je hebt affiniteit met de doelstellingen en activiteiten van Slow Food Nederland en wilt een actieve bijdrage leveren aan de groei van Slow Food in Nederland. Je werkt vlot samen met andere professionals en je kunt knopen doorhakken. Tegelijk snap je – in de dynamiek van de vereniging – de kracht van samen, en kun je soepel bestuurlijk draagvlak creëren.

Taken

  • Bestuurlijke eindverantwoordelijkheid voor de op te zetten en onderhouden van de Professionals Community;
  • Inhoudelijk op hoofdlijnen aansturen van parttime community manager;
  • Medeverantwoordelijk zijn voor het besturen van Slow Food in Nederland.


Wat levert je het bestuurslidmaatschap op?

  • Verdieping van je netwerk en nieuwe contacten;
  • Verbreding van je horizon;
  • Ervaring in het aansturen van een vrijwilligersorganisatie.

Tijdbesteding en vergoeding
Het bestuur van Slow Food Nederland vergadert 1 keer per maand in de avond en daarnaast wordt initiatief/deelname/presentie verwacht bij inhoudelijke en verenigingsbijeenkomsten. Indicatie van tijdsbesteding: 4 uur per week (bij aanvang mogelijk intensiever). Het gaat om een vrijwilligersfunctie waaraan geen bezoldiging verbonden is. Wel worden onkosten vergoed.

Enthousiast?
Maak dan met ons een afspraak voor een (digitaal) kennismakingsgesprek. Je kunt daarvoor een mail sturen naar secretaris@slowfood.nl, met een korte omschrijving wie je bent, wat je doet, wat je interesses zijn en je contactgegevens. Een CV en motivatiebrief komen pas in een later stadium aan de orde.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!