Slow Food Nederland en SFYN NL zetten ‘Voedsel op het Programma’

Op zaterdag 5 november lanceerden Slow Food Nederland en Slow Food Youth Network Nederland (SFYN) gezamenlijk 10 politieke aanbevelingen voor de Provinciale Statenverkiezingen (15 maart 2023). Precies een jaar geleden deden we hetzelfde, maar dan gericht op de gemeenteraadsverkiezingen. De aanbevelingen zijn nu uiteraard afgestemd op provinciaal niveau, maar het doel blijft gelijk: voedsel moet een prominente plek krijgen in verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen. 

 

Met een grote groep enthousiaste betrokkenen, waaronder Nelleke Don (voorzitter Slow Food Nederland), Maria Geuze (directeur SFYN) en Ernst Hart (bestuurslid politiek van Slow Food Nederland), stonden we afgelopen 5 november op het mooie Waagplein in hartje Leeuwarden, de hoofdstad van landbouwprovincie Friesland. Na een korte presentatie van onze 10 aanbevelingen, hebben we de eerste exemplaren overhandigd aan zowel lokale als provinciale politici. Het document werd met plezier ontvangen. 

Om de gesprekken met de politici, leden van Slow Food en andere stakeholders voort te zetten, zijn we vervolgens samen gaan lunchen. Zo hebben we de tijd kunnen nemen om dieper op de aanbevelingen in te gaan. We bleken gelukkig geen roependen in de woestijn; de aanwezige politici onderstreepten het belang van voedsel als onderwerp voor de politiek en namen de aanbevelingen ter harte.

 

Na deze succesvolle dag zijn we natuurlijk nog niet klaar. Integendeel: dit was pas de lancering. De komende tijd gaan we de aanbevelingen verspreiden over heel Nederland, zodat het bij alle politieke partijen in de provincies terecht komt. 

Ben jij of ken jij iemand in de provinciale politiek? Lees dan hier onze politieke aanbevelingen en deel ze met je contacten!

 

Foto’s // Alwin Sinnema

Dit project is gefinancierd door het LIFE programma van de EU. In deze publicatie wordt slechts de mening van Slow Food Nederland en SFYN NL weergegeven. CINEA is niet aansprakelijk voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt van de informatie in deze publicatie.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!