Birra Madre op Fort Everdingen
Fort Everdingen Noodweg 2, Everdingen, NederlandDe Nederlandse biercultuur bloeit als nooit tevoren. Als je dat ergens kan ervaren en proeven dan is het wel bij kleinschalige bierbrouwers met aandacht voor vakmanschap, smaak en lokaal ondernemerschap. Daarom organiseert Slow Food Utrecht in samenwerking met Brouwerij Duis & Lauret op 3 november opnieuw de Birra Madre met de masterclass Gerijpte bieren. In […]
Heerlijk fris zoetzuur maken
Keuken van Hackfort Baakseweg 8, VordenDerk Huizinga is lid van Slow Food IJsselvallei en vrijwilliger op de moestuin van Natuurmonumenten op Landgoed Hackfort in Vorden. Al jaren verdiept hij in het gebruik van de producten dat hij in de tuin helpt kweken. Ook zoekt hij voortdurend naar bijzondere smaken en vindt het leuk om nieuwe en bekende recepten te combineren. […]
Paddenstoelen op Hackfort
Keuken van Hackfort Baakseweg 8, VordenPip Gilmore is lid van Slow Food IJsselvallei en heeft een eigen bedrijf, Groene Takken. Zij maakt eetbaar hout, boomstammen die geent zijn met eetbare paddenstoelen zoals shii-take en oesterzwammen. De eiken boomstammen voor de shii-takestamen komen uit de bossen in Vorden. Voor deze workshop komen de padenstoelenstammen terug naar hun “geboortegrond”. De shii-take paddenstoelen worden direct […]
Food & Film
Utrecht , NederlandSlow Food Utrecht en SFYN Utrecht nodigen je uit voor onze Food & Film middag! Op zondag 18 november van 14 tot 17 uur zetten wij lokaal en duurzaam voedsel in de schijnwerpers. We zullen twee actuele Nederlandse documentaires bekijken: een korte 'We oogsten hier geluk' en een langere uit Zeeland 'Ceres' genaamd. Tussendoor proeven we […]
Kerstchutneys maken
Keuken van Hackfort Baakseweg 8, VordenDerk Huizinga is lid van Slow Food IJsselvallei en vrijwilliger op de moestuin van Natuurmonumenten op Landgoed Hackfort in Vorden. Al jaren verdiept hij in het gebruik van de producten dat hij in de tuin helpt kweken. Ook zoekt hij voortdurend naar bijzondere smaken en vindt het leuk om nieuwe en bekende recepten te combineren. […]
Zuurdesembrood en soep! – Terra Madre Workshop
Studio Idee Driehovenlaan 2, Loenen aan de VechtEén van de brodendie in maart werden gebakken Op zaterdag 1 december organiseert Slow Food Gooi Eem & Vecht een tweede editie van de workshop zuurdesembrood bakken in Loenen aan de Vecht. De eerste editie in maart was snel uitverkocht, dus wie toen niet mee kon doen, heeft nu een tweede kans! Onder […]
Samen uit eten om Terra Madre te vieren
Keuken van Hackfort Baakseweg 8, VordenTerra Madre Samen uit eten om Terra Madre te vieren De Keuken van Hackfort in Vorden is bekend voor het gebruik van ingrediënten uit eigen moestuin en uit de omgeving. Deze streekingrediënten worden verwerkt tot heerlijke verrassende gerechten. Deze avond is speciaal voor Slow Food leden, maar ook partners zijn welkom De kosten zijn € […]
TERRA MADRE DAY, GROENE HART
Restaurant Kom Eten, Kerkstraat 22, Hoogmade Kerkstraat 22, Hoogmade, NederlandOp maandag 10 december 2018 vieren we weer Terra Madre - de verjaardag van Slow Food. Over de hele wereld wordt deze dag gevierd, ter herinnering aan de oprichting van Slow Food eind jaren tachtig te Bra, Italië. We staan stil bij het feit dat de aarde ons mooie lokale en bijzondere producten biedt. Aan […]
Vier Terra Madre in Amsterdam
Terre Lente Westerstraat 55, Amsterdam, NetherlandsMaandag 10 december vieren we Terra Madre in Amsterdam met een authentiek Hollandse kaasdoop. Wij zorgen voor het brood en de kaas. We steunen de lokale kaasboer en halen de kaas uit Amsterdam #thankafarmer. Zorg jij voor de dip? Neem groenten mee uit jouw moestuin, uit jouw weckpot of van jouw lokale groenteboer. Laat ons […]
Duik in de wereld van de noten
Mobipers Retsezijstraat 6, Zoelen, NederlandTijdens de winterbijeenkomst op maandag 14 januari zijn de Slow Food Utrecht professionals te gast bij Melissa en Rudolf Jan den Beer Portugael in de monumentale schuur van Boerderij De Rit en hun bedrijf Mobipers in Zoelen. Samen met de Nederlandse Notenvereniging nemen zij ons mee in de bijzondere wereld van de Nederlandse teelt van walnoten, hazelnoten en […]