
- Dit evenement is voorbij.
Zuurdesembrood en soep! – Terra Madre Workshop
12, 01^15:00 - 18:30
![]() Eén van de broden |
Op zaterdag 1 december organiseert Slow Food Gooi Eem & Vecht een tweede editie van de workshop zuurdesembrood bakken in Loenen aan de Vecht. De eerste editie in maart was snel uitverkocht, dus wie toen niet mee kon doen, heeft nu een tweede kans!
Onder leiding van amateurbakker Hugo Rosenberg leren we zelf zuurdesembrood bakken. Het meel is afkomstig van molenaar Calis in Laren. We maken eerst zelf zuurdesem en gaan vervolgens aan de slag met het deeg: kneden, opbollen en bakken. Centraal zal staan hoe je thuis een goed en lekker brood kan bakken. Omdat zuurdesembrood uitstekend smaakt bij een warme kop soep, koken we samen ook een hartige soep, uitsluitend met ingrediënten uit onze buurt. |
Programma
14.00 uur | Ontvangst met koffie en thee | |
14.30 uur | Uitleg over het broodbakproces en zelf kneden, opbollen en brood bakken | |
Soepen voorbereiden | ||
17.00 uur | Aan tafel om de broden te proeven met daarbij een kop soep en een drankje | |
17.30 uur | Einde programma |
Door beperkte oven capaciteit zullen we slechts een paar broden afbakken. Aan het eind van de middag krijgen deelnemers hun zelfgemaakte deeg mee naar huis inclusief rijsmand om thuis aan de slag te kunnen.
Locatie
Studio Idee
Driehovenlaan 2 (activiteiteningang: Rijksstraatweg)
Loenen a/d Vecht
Kosten en aanmelden
De kosten bedragen voor Slow Food leden € 17,50 en voor niet-leden € 29,50.
De prijs is inclusief het rijsmandje t.w.v. €7,79.
Word nu lid van Slow Food en profiteer direct van de lagere prijs voor leden!
Opgeven graag vóór 29 november via gooieemvecht@slowfood.nl o.v.v. “Brood bakken 1 december”. Geef je naam en telefoonnummer door en het aantal deelnemers. Let op: Er is plek voor maximaal 12 personen.
Na ontvangst van je betaling op rekeningnummer NL44TRIO0197790879 t.n.v. Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht is de inschrijving definitief.