fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zuurdesembrood en soep! – Terra Madre Workshop

12, 01^15:00 - 18:30

 

 

Eén van de broden
die in maart werden gebakken

Op zaterdag 1 december organiseert Slow Food Gooi Eem & Vecht een tweede editie van de workshop zuurdesembrood bakken in Loenen aan de Vecht. De eerste editie in maart was snel uitverkocht, dus wie toen niet mee kon doen, heeft nu een tweede kans!

Onder leiding van amateurbakker Hugo Rosenberg leren we zelf zuurdesembrood bakken. Het meel is afkomstig van molenaar Calis in Laren. We maken eerst zelf zuurdesem en gaan vervolgens aan de slag met het deeg: kneden, opbollen en bakken. Centraal zal staan hoe je thuis een goed en lekker brood kan bakken.

Omdat zuurdesembrood uitstekend smaakt bij een warme kop soep, koken we samen ook een hartige soep, uitsluitend met ingrediënten uit onze buurt.

Programma

14.00 uurOntvangst met koffie en thee
14.30 uurUitleg over het broodbakproces en zelf kneden, opbollen en brood bakken
Soepen voorbereiden
17.00 uurAan tafel om de broden te proeven met daarbij een kop soep en een drankje
17.30 uurEinde programma

Door beperkte oven capaciteit zullen we slechts een paar broden afbakken. Aan het eind van de middag krijgen deelnemers hun zelfgemaakte deeg mee naar huis inclusief rijsmand om thuis aan de slag te kunnen.

Locatie

Studio Idee
Driehovenlaan 2 (activiteiteningang: Rijksstraatweg)
Loenen a/d Vecht

Kosten en aanmelden

De kosten bedragen voor Slow Food leden € 17,50 en voor niet-leden € 29,50.
De prijs is inclusief het rijsmandje t.w.v. €7,79.
Word nu lid van Slow Food en profiteer direct van de lagere prijs voor leden!

Opgeven graag vóór 29 november via gooieemvecht@slowfood.nl o.v.v. “Brood bakken 1 december”. Geef je naam en telefoonnummer door en het aantal deelnemers. Let op: Er is plek voor maximaal 12 personen.
Na ontvangst van je betaling op rekeningnummer NL44TRIO0197790879 t.n.v. Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht is de inschrijving definitief.

 

Gegevens

Datum:
12, 01
Tijd:
15:00 - 18:30
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Gooi, Eem & Vecht

Locatie

Studio Idee
Driehovenlaan 2
Loenen aan de Vecht,
+ Google Maps