Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pop-up Proef lokaal “Boterham met kaas”

09, 28^13:00 - 18:00

Veel mensen zijn inmiddels weer zo’n beetje terug van vakantie. En waar heb je trek in als je uit het buitenland komt? Precies, gewoon een boterham met kaas. Daarom organiseert Slow Food Rijnzoet samen met zelfoogstmoestuin “Het Heerlijke Land” op Landgoed Grootstal op zaterdag 28 september 2019 een pop-up proeflokaal “Boterham met kaas” met lokale producten.

Voor wie?

Het proeflokaal is een Slow Food evenement voor leden van Slow Food en andere geïnteresseerden. Op deze dag is er ook Oogstfeest op de tuin voor de deelnemers. Dus die zijn in ieder geval welkom. Het is mogelijk om een aantal producten te kopen.

Wat is er te doen?

Van 11:00 tot 16:00 is het mogelijk om een boterham met kaas te eten. En niet zo maar een boterham, het gaat om biologische boerenkaas en biologisch brood. En de kaasboerin en de bakker zijn er bij aanwezig en presenteren hun producten. Glaasje melk erbij, hmmmm…

Liever een glaasje bier? Om 13:00 is er een proeverij van een blokje kaas met de bieren van brouwerij de Nevel uit Nijmegen. Gastronomische bieren met wilde gisten. Mattias Terpstra, eigenaar en brouwer, vertelt er je graag meer over. Max. 20 deelnemers. Prijs 12 euro, ter plekke af te rekenen.

Of toch liever een glaasje wijn? Om 14:00 is er een proeverij met een blokje kaas en Groesbeekse wijnen. Natuurlijk biologisch. Slow Food Alliantie chef Roland Vrijmoet van Restaurant In Geuren en Kleuren begeleidt de workshop. Max. 20 deelnemers. Prijs 12 euro, ter plekke af te rekenen.

Oogst je nog niet op de tuin en wil je er graag even kijken? Om 12:00 uur is er een blokje om met tuinder Ingrid Loman over de moestuin. Zij kan je alles vertellen over de teelt en de mogelijkheid om er zelf ook te komen oogsten. Max. 20 deelnemers. Dit rondje is van de zaak, dus gratis.

Wie doet er mee?

Bakkerij de Knollentuin uit Nijmegen
Streekbakker Jorrit uit Nijmegen
Zuivelboerderij Groenhouten uit Leuth
Geitenboerderij ‘t Ketelbos uit Groesbeek
Brouwerij Nevel uit Nijmegen
Wijngaard de Colonjes uit Groesbeek

Waar kan ik me aanmelden?

Als je mee wilt doen met een van de blokjes kaas of het blokje om is het aanbevolen  om te reserveren via rijnzoet@slowfood.nl. Het aantal deelnemers hiervan is beperkt tot 20, op volgorde van aanmelding. Als je alleen een boterham met kaas komt eten (of een kopje koffie komt drinken)  hoef je natuurlijk niet te reserveren. Op dit mailadres kun je ook al je andere vragen kwijt.

Gegevens

Datum:
09, 28
Tijd:
13:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Rijnzoet
E-mail
rijnzoet@slowfood.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Landgoed Grootstal
St Jacobsweg 13
Malden, Nederland
+ Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!