Proef en beleef de Boterhuispolder
Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder Zijldijk 8, WarmondExcursie Lakenvelderboerderij en kookworkshop We brengen een bezoek aan Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder, waar je kennis maakt met één van de oudste Hollandse koeienrassen; de Lakenvelder. Fernand de Willigen leidt je rond over de boerderij en vertelt je waarom en hoe we dit bijna uitgestorven koeienras kunnen behouden. Daarna wandelen we via een pontje en langs […]
Lekker lopen in Lent
Historische Tuinderij Warmoes Griftdijk Noord 11, Lent, NederlandHistorische Tuinderij Warmoes In Lent bij Nijmegen ligt een opvallende tuin waar bijzondere groente- en fruitrassen worden geteeld. In deze Historische Tuinderij Warmoes wordt groente en fruit geteeld zoals de warmoezeniers dat vroeger deden, met veel variaties in rassen en soorten. In de unieke hoogstamboomgaard groeien bijzondere appel-, peren-, kersen- en pruimenrassen. Op de volle […]
Ontdek de vele smaken van chutneys
Hackfort Baakseweg 6, Vorden, NederlandIn de zomer is er veel te oogsten in de moestuin, vaak te veel om meteen op te eten. Dus wat doe je er dan mee? Inmiddels zijn we ons er allemaal van bewust dat er zo weinig mogelijk voedsel moet worden verspild. Het is dus handig om te weten hoe je je eigen groente […]
Food Art Film Festival
Van Eyck Academieplein 1, Maastricht, Limburg, NederlandFOOD ART FILM FESTIVAL in Maastricht spijsvertering 5, 6, 7 september 2019 Het Food Art Film Festival (FAFF) is het jaarlijkse, interdisciplinaire onderzoeks-festival rond voedsel georganiseerd door het Lab voor Natuuronderzoek en het Food Lab ism Slow Food Limburg. Het festival brengt boeren, bijenhouders, kleinschalige producenten, chefs, wetenschappers, kunstenaars, architecten en ontwerpers samen en bouwt zo aan […]
Wie van zuurkool houdt, houdt ook van fermenteren
Hackfort Baakseweg 6, Vorden, NederlandIn de zomer is er veel te oogsten in de moestuin, vaak te veel om meteen op te eten. Dus wat doe je er dan mee? Inmiddels zijn we ons er allemaal van bewust dat er zo weinig mogelijk voedsel moet worden verspild. Het is dus handig om te weten hoe je je eigen groente […]
Proef en beleef de appel en peer uit het Groene Hart
Hoeve Kazan Blokland 28, NieuwveenOp zondagmiddag 22 september zetten we de appels en peren uit de hoogstamboomgaard van Hoeve Kazan in het zonnetje. Met proeven, zien, het verhaal over de rassen, het telen, groeien, oogsten en verwerken wordt de middag gevuld. Ook is er tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten en heerlijke producten te kopen in de winkel […]
Slow Food trip Le Marche
Le Marche, Italië , ItaliëWederom vertrekt er dit jaar aan het begin van het truffelseizoen een excursie (van 27 september tot en met 4 oktober 2019) naar de Italiaanse provincie Le Marche. Naar de Slow Food godfathers Girolomoni en Beltrami, naar de wijngebieden Verdicchio dei Castelli di Jesi en Lacrima di Morro d’Alba, naar verrukkelijke grottenkaas en vis uit […]
Pop-up Proef lokaal “Boterham met kaas”
Landgoed Grootstal St Jacobsweg 13, Malden, NederlandVeel mensen zijn inmiddels weer zo’n beetje terug van vakantie. En waar heb je trek in als je uit het buitenland komt? Precies, gewoon een boterham met kaas. Daarom organiseert Slow Food Rijnzoet samen met zelfoogstmoestuin “Het Heerlijke Land” op Landgoed Grootstal op zaterdag 28 september 2019 een pop-up proeflokaal “Boterham met kaas” met lokale […]
Vlees Eten Door de Eeuwen Heen
Restaurant Jeanette Donker-Voet Yalelaan 104, Utrecht, NederlandVlees eten staat ter discussie, zowel vanuit oogpunt van dierenleed als CO2-uitstoot. Dus minder vlees scheelt al flink. Maar hoe was dat vroeger? Bij de lancering van het jaar Gruwelijk Lekker bracht het Nederlands Openluchtmuseum het nieuws dat onze voorouders hond aten. Hond en kat staan in Azië nog dagelijks op het menu. Maar hoe […]
BOER-GONDISCH FESTIVAL ”BELEEF VAN BRABANTSE GROND”
Summa College Eindhoven, NetherlandsGoed nieuws: Het project Van Brabantse Grond krijgt een vervolg! De unieke samenwerking tussen Slow Food Brabant en vijf Brabantse koksopleidingen wil laten zien en beleven wat eerlijk, puur en lokaal eten van Brabantse grond betekent. Naast een bruisende Boergondische markt, zal er een spannende kookwedstrijd plaatsvinden tussen teams van koks en boeren. In deze 'battle' werken […]