Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Proef en beleef de appel en peer uit het Groene Hart

09, 22^16:00 - 19:00

Op zondagmiddag 22 september zetten we de appels en peren uit de hoogstamboomgaard van Hoeve Kazan in het zonnetje. Met proeven, zien, het verhaal over de rassen, het telen, groeien, oogsten en verwerken wordt de middag gevuld. Ook is er tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten en heerlijke producten te kopen in de winkel van Hoeve Kazan.

De hoeve heeft naast de boomgaard, Limousin koeien, Zwartbles schapen en Noord-Hollandse Blauwe kippen en zijn gecertificeerd biologisch.

Programma

14:00 uur     Ontvangst bij Hoeve Kazan met koffie/thee met zoets van appel en peer.

14:30 uur     Rondleiding in de hoogstam peren/appelboomgaard. Met uitleg over rassen, de groei, het onderhoud, de oogst en de verwerking.

Mogelijkheid om de verschillende appel- en peersoorten te proeven onder de bomen (indien oogst en rijpheid dit toelaten)

15:30 uur     Informeel samenzijn. Afhankelijk van het weer vindt dit buiten of binnen plaats. Vertonen van beelden over o.a. verwerking appels en peren tot sap en stroop.

Proeverij: appel-perensap uit eigen boomgaard, cider met en zonder alcohol en lekkere hartige hapjes met appel en peer in de hoofdrol. Hartige  appel/perenhapjes.

17:00 uur     Einde.

Locatie

Hoeve Kazan: Blokland 28 te Nieuwveen (http://hoevekazan.nl/)

Kosten en aanmelden

Voor deze dag, vragen we een bijdrage van € 17,50 voor Slow Food-leden en € 22,50 voor niet-Slow Food-leden. Aanmelden via groenehart@slowfood.nl, vóór woensdag 18 september. De aanmelding is definitief na overmaking van het geld op rekeningnummer: NL71 TRIO 0254.8007.85, van Slow Food Convivium Groene Hart, o.v.v. ‘Appel & Peer’. Er kunnen maximaal 30 personen aan dit evenement deelnemen.

Voor informatie/vragen: groenehart@slowfood.nl of  06–51108363 (Bas van Eekhout).

     

                                          

 Deze middag wordt georganiseerd door Slow Food Groene Hart in samenwerking met Hoeve Kazan en het Slow Food Presidium Limburgse stroop.

Gegevens

Datum:
09, 22
Tijd:
16:00 - 19:00
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Groene Hart
E-mail
groenehart@slowfood.nl

Locatie

Hoeve Kazan
Blokland 28
Nieuwveen,
+ Google Maps
Telefoon
06–51108363
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!