Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lekker lopen in Lent

08, 25^12:00 - 18:00

€20

Historische Tuinderij Warmoes
In Lent bij Nijmegen ligt een opvallende tuin waar bijzondere groente- en fruitrassen worden geteeld. In deze Historische Tuinderij Warmoes wordt groente en fruit geteeld zoals de warmoezeniers dat vroeger deden, met veel variaties in rassen en soorten. In de unieke hoogstamboomgaard groeien bijzondere appel-, peren-, kersen- en pruimenrassen. Op de volle grond is er kleinfruit, zoals aardbeien, diverse bessensoorten, frambozen en bramen. Tevens is er een kas waarin groentes als aubergines, artisjokken, paprika’s en tomaten worden (voor)gekweekt. Daarnaast is er nog een bijenstal én een museum, waar het leven van de vroegere warmoezeniers kan worden beleefd.

Als wij op zondag 25 augustus deze tuin gaan bezoeken, worden we ’s ochtends vanaf 10:00 uur ontvangen met koffie, thee of appelperensap met iets lekkers erbij. Vervolgens gaan wij om 10:30 uur aan de wandel. Tijdens een rondleiding maken wij kennis met diverse groentes en fruit met de smaak van weleer die op traditionele wijze zijn geteeld. Wij krijgen ook iets te horen over de ‘broeimest-teeltmethode’, een oude teeltwijze die recentelijk bij de tuin is uitgeprobeerd. De vrouw die ons rondleidt, een oude tuindersdochter en zelf een wildplukgids, laat ons diverse soorten groente en fruit laten zien én proeven.

Lopen in Lent Slow Food Rijnzoet 2

Genoeg groente- en fruitplanten gezien? Dan gaan wij deze opeten tijdens de lunch. Bij goed weer doen wij dit buiten in de boomgaard, al regelen wij wel een binnenruimte, als het weer niet meewerkt. We gaan genieten van een biologische en vegetarische middagmaaltijd: een mooi gevuld lentebord met soep, quiche, brood en bloemen-kruidenboter, alsook verschillende salades.

Nu was was er in juni al het plan om deze tuin te bezoeken, maar toen moest deze activiteit helaas wegens omstandigheden op het laatste moment worden afgelast. Daarom proberen we het nu opnieuw: op zondag 25 augustus … Meld je dus alsnog of wederom aan!

Waar
Historische Tuinderij Warmoes
Griftdijk Noord 11
6663 AA Lent (bij Nijmegen)

Wanneer
Zondag 25 augustus. Inloop vanaf 10:00 uur en om 10:30 uur begint de rondleiding.

Kosten deelname
€ 20,- incl. koffie/thee/sapje/taart bij ontvangst en lunch (excl. de drankjes tijdens de lunch).

Aanmelden
Mail naar rijnzoet@slowfood.nl o.v.v. ‘Hist. tuin’.
Laat van te voren weten of je allergieën hebt of speciale dieetwensen, dan geven we dit door aan de Warmoezeniers.

OV-info en carpoolen
De historische tuin ligt op 10 minuten loopafstand van station Lent. Indien je behoefte hebt aan een rit of iemand mee kunt nemen in de auto, laat ons dit dan weten. Dan brengen wij mogelijke carpoolers met elkaar in contact.

Gegevens

Datum:
08, 25
Tijd:
12:00 - 18:00
Kosten:
€20
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dewarmoes.nl/

Locatie

Historische Tuinderij Warmoes
Griftdijk Noord 11
Lent, 6663 AA Nederland
+ Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!