Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BOER-GONDISCH FESTIVAL ”BELEEF VAN BRABANTSE GROND” 

10, 04^13:00 - 21:00

Goed nieuws: Het project Van Brabantse Grond krijgt een vervolg! De unieke samenwerking tussen Slow Food Brabant en vijf Brabantse koksopleidingen wil laten zien en beleven wat eerlijk, puur en lokaal eten van Brabantse grond betekent.

Naast een bruisende Boergondische markt, zal er een spannende kookwedstrijd plaatsvinden tussen teams van koks en boeren.  In deze ‘battle’ werken koksstudenten nauw samen met een lokale boer. Hun opdracht is het bereiden van 2 gerechtjes die voor minimaal 80% zijn samengesteld op basis van het aanbod van ‘hun’ boer en het seizoen.  Ze worden beoordeeld door een kritische vakjury bestaande uit top-chefs en boeren uit Brabant.  Maar er is ook een publieksprijs te winnen. Alle gerechtjes kunnen namelijk op 4 oktober worden geproefd en beoordeeld door bezoekers van de Boergondische markt.

Tijdens het evenement zullen er verder talloze lezingen, workshops en forumdiscussies worden georganiseerd alsmede films worden vertoond, om de bezoeker te laten kennismaken met het rijke aanbod van Brabantse streekproducten, kook- en teelttechnieken en een betere kijk te krijgen op de keten.

Een dag voor foodies, lekkerbekken, boeren, horeca, studenten maar ook zeker ook ondernemers, bestuurders en organisaties. 

Om elkaar te ontmoeten, te verrassen, kennis uit te wisselen, ervaringen te delen, te verbinden, te proeven en bovenal te vieren waar we in Brabant zo trost op mogen zijn.

Meer info en het volledige programma: Boergondischemarkt.nl

Vragen? mail of bel gerust!  info@boergondischemarkt.nl of Ank 06-21808804

 

Gegevens

Datum:
10, 04
Tijd:
13:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Site:
https://slowfoodbrabant.nl/evenementen/

Organisator

Slow Food Brabant
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Summa College
Eindhoven, Netherlands + Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!