Ontdek de vele smaken van chutneys

Hackfort Baakseweg 6, Vorden, Nederland

In de zomer is er veel te oogsten in de moestuin, vaak te veel om meteen op te eten. Dus wat doe je er dan mee?  Inmiddels zijn we ons er allemaal van bewust dat er zo weinig mogelijk voedsel moet worden verspild. Het is dus handig om te weten hoe je je eigen groente […]

€32,50

Food Art Film Festival

Van Eyck Academieplein 1, Maastricht, Limburg, Nederland

FOOD ART FILM FESTIVAL in Maastricht spijsvertering 5, 6, 7 september 2019 Het Food Art Film Festival (FAFF) is het jaarlijkse, interdisciplinaire onderzoeks-festival rond voedsel georganiseerd door het Lab voor Natuuronderzoek en het Food Lab ism Slow Food Limburg. Het festival brengt boeren, bijenhouders, kleinschalige producenten, chefs, wetenschappers, kunstenaars, architecten en ontwerpers samen en bouwt zo aan […]

Wie van zuurkool houdt, houdt ook van fermenteren

Hackfort Baakseweg 6, Vorden, Nederland

In de zomer is er veel te oogsten in de moestuin, vaak te veel om meteen op te eten. Dus wat doe je er dan mee?  Inmiddels zijn we ons er allemaal van bewust dat er zo weinig mogelijk voedsel moet worden verspild. Het is dus handig om te weten hoe je je eigen groente […]

€32,50

Slow Food trip Le Marche

Le Marche, Italië , Italië

Wederom vertrekt er dit jaar aan het begin van het truffelseizoen een excursie (van 27 september tot en met 4 oktober 2019) naar de Italiaanse provincie Le Marche. Naar de Slow Food godfathers Girolomoni en Beltrami, naar de wijngebieden Verdicchio dei Castelli di Jesi en Lacrima di Morro d’Alba, naar verrukkelijke grottenkaas en vis uit […]

€995

Pop-up Proef lokaal “Boterham met kaas”

Landgoed Grootstal St Jacobsweg 13, Malden, Nederland

Veel mensen zijn inmiddels weer zo’n beetje terug van vakantie. En waar heb je trek in als je uit het buitenland komt? Precies, gewoon een boterham met kaas. Daarom organiseert Slow Food Rijnzoet samen met zelfoogstmoestuin “Het Heerlijke Land” op Landgoed Grootstal op zaterdag 28 september 2019 een pop-up proeflokaal “Boterham met kaas” met lokale […]

Vlees Eten Door de Eeuwen Heen

Restaurant Jeanette Donker-Voet Yalelaan 104, Utrecht, Nederland

Vlees eten staat ter discussie, zowel vanuit oogpunt van dierenleed als CO2-uitstoot. Dus minder vlees scheelt al flink. Maar hoe was dat vroeger? Bij de lancering van het jaar Gruwelijk Lekker bracht het Nederlands Openluchtmuseum het nieuws dat onze voorouders hond aten. Hond en kat staan in Azië nog dagelijks op het menu. Maar hoe […]

€55

BOER-GONDISCH FESTIVAL ”BELEEF VAN BRABANTSE GROND” 

Summa College Eindhoven, Netherlands

Goed nieuws: Het project Van Brabantse Grond krijgt een vervolg! De unieke samenwerking tussen Slow Food Brabant en vijf Brabantse koksopleidingen wil laten zien en beleven wat eerlijk, puur en lokaal eten van Brabantse grond betekent. Naast een bruisende Boergondische markt, zal er een spannende kookwedstrijd plaatsvinden tussen teams van koks en boeren.  In deze 'battle' werken […]

Inspiratiedag ondernemen met erfgoedrassen en gewassen

Landgoed Hindersteyn Langbroekerdijk 119, Langbroek, Utrecht, Nederland

Voor levend erfgoed houders en liefhebbers is het duidelijk: ondernemen met lokale veerassen en gewassen is het mooiste vak ter wereld! Er zijn uitdagingen, maar ook zeker kansen & succesfactoren in het houden van zeldzame erfgoedrassen en gewassen. Welke lessen leren we van onze pioniers en welke bijdrage kunt of wilt ú leveren in het […]

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!