Borrel met Slow Food Amsterdam: een nieuw begin!
Co-Creatie Zuid Gerard Doustraat 133, Amsterdam, Noord-Holland, NederlandWe nodigen jullie van harte uit voor een vrijdagmiddagborrel op vrijdag 26 juni. Het lijkt ons gezellig om een frisje / biertje / wijntje met jullie te drinken en elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. We horen graag hoe jullie in Slow Food Amsterdam staan. Dan wel op de borrel, dan wel via e-mail. Wij […]
Vlees uit de kuiloven
Onder toezicht oog van Rimbo Rob, gaan we 'koake in ein loak' (een kuil oven) maken, zodat het vlees kan garen in de grond. Programma 08:00 - Echte funkeleare kunnen al vanaf 08:00 terecht voor het maken van het vuur. 11:00 - Aankomst met koffie, thee en iets lekkers. Daarna een kruidenwandeling onder leiding van […]
Vrijdagmiddagborrel 4 Sept. Slow Food Amsterdam
Co-Creatie Zuid Gerard Doustraat 133, Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsWe willen je graag weer uitnodigen voor onze maandelijkse vrijdagmiddagborrel, dit keer op vrijdag 4 september vanaf 18:00 uur bij Co-creatie Zuid, Gerard Doustraat 133 in de Pijp. De borrel is exclusief toegankelijk voor leden van Slow Food Amsterdam (en introducees) met als bedoeling elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten. Iedereen maakt een favoriet […]
Slow Food-excursie naar De Glind
Zaterdag 12 september organiseert Slow Food Utrecht een bijzonder bezoek aan drie bedrijven die gevestigd zijn in De Glind. De Glind is een klein dorpje in de gemeente Barneveld en bij velen bekend als het Jeugddorp De Glind waar de Rudolphstichting actief is in de jeugdzorg. Tijdens de excursie krijgen we een rondleiding bij: De […]
Beleef en proef appel en peer uit het Groene Hart
Hoeve Kazan Blokland 28, NieuwveenDeze zondagmiddag zetten we de appels en peren uit de hoog-stamboomgaard van Hoeve Kazan in het zonnetje. Met proeven, zien, het verhaal over de rassen, het telen, groeien, oogsten en verwerken wordt de middag gevuld. Ook is er tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten en heerlijke producten te kopen in de winkel van Hoeve […]
Workshop oranje Pompoenen
Iedereen in Nederland kent de oranje pompoen. Maar hoe lang kennen we die al? Is 'ie net zo Nederlands als de sinaasappel of het oranje worteltje? Is de schil van de pompoen eetbaar? Hoeveel verschillende eetbare pompoenen zijn er wel niet? Waar komt de butternut pumpkin ineens vandaan? En wat kun je allemaal doen met […]
Nazomers tomatenfestival
Natuurlijk Tomaat Klein Dongenseweg 81, Dongen, Noord-BrabantNa roerige maanden met veel thuis blijven wordt het langzaam aan tijd om er weer op uit te trekken. Frisse lucht, goed gezelschap, mooie verhalen en natuurlijk vers en lekker eten. We gaan ons verdiepen in de wereld van tomaten! Wat en waar? In Klein Dongen staat de biologische tomaten kwekerij van Henriette en Alfons. […]
Orgaanvlees diner
Restaurant Domencia Noordermarkt 7, Amsterdam, Noord-Holland, NederlandOp initiatief van Slow Food Amsterdam wordt zondag 4 oktober een orgaanvlees diner georganiseerd met Jean Beddington en Flavio Ghignoni Carestia van restaurant Domenica. Net als de initiatiefnemer, Roel van Kollem, zijn zij grote liefhebbers van orgaanvlees. Flavio zal een aantal speciale gerechten uit Italië koken en Jean put uit haar jarenlange ervaring om u […]
Terra Madre – Salone del Gusto 2020
Terra Madre OnlineElke twee jaar wordt het grootste en belangrijkste Slow Food evenement ter wereld georganiseerd: Terra Madre - Salone del Gusto. Slow Food producenten, chefs, studenten, activisten en iedereen die nieuwsgierig is naar good, clean en fair voedsel komen hier samen. In verband met de maatregelen omtrent COVID-19, gaat Terra Madre dit jaar niet in gebruikelijke […]
Pizza workshop op zondag 11 oktober voor ouders met kinderen en stelletjes
Stadsboerderij Osdorp Botteskerksingel 30b, Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsEsther Boukema van de Smaak te Pakken ontwikkelt voedseleducatie programma’s voor kinderen met aandacht voor geschiedenis, cultuur en het verhaal achter ieder ingrediënt op een manier die zowel voor volwassenen als kinderen leuk en interessant is. In deze workshop gaan we pizza bakken in een leemoven. Van start tot finish ‘home made’, het deeg is […]