Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beleef en proef appel en peer uit het Groene Hart

09, 13^16:00 - 19:00

Deze zondagmiddag zetten we de appels en peren uit de hoog-stamboomgaard van Hoeve Kazan in het zonnetje. Met proeven, zien, het verhaal over de rassen, het telen, groeien, oogsten en verwerken wordt de middag gevuld.

Ook is er tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten en heerlijke producten te kopen in de winkel van Hoeve Kazan. De hoeve heeft naast de boomgaard, Limousin koeien, Zwartbles schapen en Noord-Hollandse Blauwe kippen en is gecertificeerd biologisch.

Programma

14:00 uur   Ontvangst bij Hoeve Kazan met koffie/thee met zoets van appel en peer.

14:30 uur   Rondleiding in de hoogstam peren/appelboomgaard. Met uitleg over rassen, de groei, het onderhoud, de oogst en de verwerking. Mogelijkheid om de verschillende appel- en peersoorten te proeven onder de bomen (indien oogst en rijpheid dit toelaten).

Presentatie door Slow Food Presidium Limburgse stroop, een samenwerkingsverband van ambachtelijke Limburgse  stroopstokers, dat zorg heeft voor het stoken van traditionele, ambachtelijke Limburgse Stroop.

15.15 uur   Informeel samenzijn. Afhankelijk van het weer vindt dit zoveel mogelijk buiten plaats. Vertonen van beelden over o.a. verwerking appels en peren tot sap en stroop. Proeverij: appel-perensap uit eigen boomgaard, cider met en zonder alcohol en lekkere hartige hapjes met appel en peer in de hoofdrol.

17:00 uur   Huiswaarts.

Leden van Slow Food Groene Hart betalen € 17,50, niet-leden € 22,50. Aanmelding is definitief na overmaking van het geld op rekeningnummer NL71 TRIO 0254 8007 85, tnv Slow Food Convivium Groene Hart, ovv ‘Appel en Peer’. Aanmelden vóór 8 september.

Deze middag wordt georganiseerd door Slow Food Groene Hart in samenwerking met Hoeve Kazan en Slow Food Presidium Limburgse stroop.

Tekst//Slow Food Groene Hart

Beeld//Hoeve Kazan

Gegevens

Datum:
09, 13
Tijd:
16:00 - 19:00
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Groene Hart
E-mail
groenehart@slowfood.nl

Locatie

Hoeve Kazan
Blokland 28
Nieuwveen,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!