Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pizza workshop op zondag 11 oktober voor ouders met kinderen en stelletjes

10, 11^15:00 - 17:30

Esther Boukema van de Smaak te Pakken ontwikkelt voedseleducatie programma’s voor kinderen met aandacht voor geschiedenis, cultuur en het verhaal achter ieder ingrediënt op een manier die zowel voor volwassenen als kinderen leuk en interessant is. In deze workshop gaan we pizza bakken in een leemoven. Van start tot finish ‘home made’, het deeg is voorbereid vanwege de tijdsduur van het rijzen (14 uur). We hakken hout voor de houtoven en we starten zelf de leemoven op. We werken met een kindling cracker waarmee ook kinderen hout kunnen hakken.

Er wordt met echt Napolitaans pizza deeg gewerkt, geoefend in het opbollen en uitslaan van het deeg, een echte passata gemaakt en er worden verse kruiden geknipt. Daarna worden de pizza’s gebakken en proeven de groepjes hun eigen meesterwerk onder de overkapping bij de leemoven. Tussen de bedrijven door praten we over de verschillende soorten tarwe voor pizza, pasta en brood, uitleg over het maken van een dun en knapperige bodem, hoe bouw je een vuurtoren en de culinaire achtergrond van de pizza met de vraag of de pizza zijn oorsprong wel in Italië heeft.

Wat de locatie van de workshop op Stadsboerderij Osdorp bijzonder maakt, is de combinatie van een ruim leslokaal omgeven door een kruiden- en moestuin en de leemoven op de buitenplaats. Daardoor kunnen we ons ook goed aan de Corona regels houden.

Het workshop deel begin om 13:00 uur en duurt 2,5 uur. Daarin worden de pizza’s van de workshop deelnemers gebakken. Er is plaats voor 12 volwassenen en 6 kinderen. Deze kinderen kunnen ook tussendoor schommelen als ze even geen aandacht hebben. Elke volwassene betaald € 35,00, kinderen zijn gratis. Er is koffie en diverse kruidentheeën. Slow Food Amsterdam leden worden door ons met € 10,00 gesponsord.

Alleen pizza bakken: van 15:30 – 16:30 is er gelegenheid  voor familieleden en vrienden om ‘je eigen pizza te rollen en bakken’ à € 7,50 per pizza.

pizza workshop

Voor wie: Ouders met kinderen vanaf 7 á 8 jaar t/m 14 jaar en stelletjes

Wanneer: Zondag 11 oktober workshop van 13:00 – 15:30

Voor familieleden en vrienden: van 15:30 -16:30 uur je eigen pizza bakken

Waar: Stadsboerderij Osdorp, Botteskerksingel 30b, 1069 XT Amsterdam

Prijs: Workshop: Slow Food Amsterdam leden € 25, anderen € 35. Alleen pizza: € 7,50

Aanmelden: voor workshop en/of ook voor alleen pizzabakken: roel@slowfoodamsterdam.nl

Bevestiging: per e-mail met een betalingsverzoek. Reservering is definitief na betaling.

Gegevens

Datum:
10, 11
Tijd:
15:00 - 17:30
Evenement Categorie:

Organisator

Roel van Kollem
Telefoon
0653348623
E-mail
roel@slowfoodamsterdam.nl

Locatie

Stadsboerderij Osdorp
Botteskerksingel 30b
Amsterdam, Noord-Holland 1069 XT Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!