Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Terra Madre – Salone del Gusto 2020

10, 08 - 05, 01

FB Cover_Terra Madre Salone del Gusto 2020 - door SF International

Elke twee jaar wordt het grootste en belangrijkste Slow Food evenement ter wereld georganiseerd: Terra Madre – Salone del Gusto. Slow Food producenten, chefs, studenten, activisten en iedereen die nieuwsgierig is naar good, clean en fair voedsel komen hier samen. In verband met de maatregelen omtrent COVID-19, gaat Terra Madre dit jaar niet in gebruikelijke vorm door, maar zal het meer diffuus (regionaal) en online plaatsvinden. Met deze nieuwe insteek kunnen supporters van Slow Food van over de hele wereld Terra Madre kunnen beleven.

Terra Madre 2020: de grootste en meest uitgebreide editie ooit
Terra Madre – Salone del Gusto duurt dit jaar maar liefst zes maanden. Vanaf 8 oktober 2020 worden er overal ter wereld seminars, conferenties, workshops, proeverijen en andere activiteiten georganiseerd. Na een half jaar wordt Terra Madre afgesloten met het Slow Food International Congress, dat in april 2021 in Turijn zal plaatsvinden. Tijdens het Slow Food International Congress kunnen Slow Food afgevaardigden al hun ideeën voor een toekomstbestendig netwerk en voedselsysteem met elkaar bespreken.

Wat kan je verwachten van Terra Madre 2020?
Het online platform – dat special gecreëerd is voor Terra Madre 2020 – is gratis en toegankelijk voor iedereen met een internetverbinding. Het platform kondigt niet alleen conferenties en forums aan, maar geeft ook ruimte aan aan food talks (korte lezingen van 15 minuten waarin boeren, producenten, koks en andere voedsel veranderaars hun visie op de landbouw, voeding en het klimaat geven), doe-het-zelf (kook) video’s (webinars waarin kijkers nieuwe (kook)vaardigheden leren, the relay (een mini-serie waarin grote thema’s van deze tijd, zoals de klimaatcrisis, migratie, inclusie en rechtvaardigheid worden besproken), Terra Madre World (een online wereldkaart waarop alle Slow Food evenementen wereldwijd worden weergegeven).

Daarnaast zijn er al een aantal interessante namen bevestigd voor deze editie van Terra Madre, waaronder:

  • Sunita Narain. Een Indische ecoloog en activist. Zij werdbenoemd tot één van de meeste invloedrijke mensen ter wereld door Time Magazine in 2016.
  • Dan Barber. Chef bij het Blue Hill restaurant in Greenwich Village, New York, en New York Times columnist met een focus op landbouw revoluties.
  • Larissa Mies Bombardi. Professor aan de Universiteit van São Paulo. Zij is met name gericht op de geografie van de mens en de landbouw en op het gebruik van pesticiden in Brazilië.
  • Fritijof Capra. Oostenrijkse natuurkundige, econoom en schrijver. Hij heeft gewerkt aan duurzame ontwikkeling, ecologie en de theorie van complexiteit.
  • Dave Goulson. Hoogleraar biologie aan de Universiteit van Sussex, zijn specialisatie richt zich op ecologie en het behoud van insecten (met een focus op de achteruitgang van bestuivers).
  • Carolyn Steel. Britse architect en prominente vertegenwoordiger van het stedelijke ecosysteem.
  • Paul Collier. Britse econoom en hoogleraar economie en openbaar beleid aan de Blavatnik School of Government. Volgens hem moet het kapitalisme noodzakelijkerwijs ethisch zijn om te functioneren.
  • Franco Farinelli. Voormalig hoogleraar geografie aan de Universiteit van Bologna en professor aan de universiteiten van Genève, Los Angeles (UCLA), Berkeley (UCB) en de Sorbonne in Parijs.

Terra Madre platform en programma: komt dat zien!
Wil je meer weten over Terra Madre – Salone del Gusto 2020? Kijk op www.terramadresalonedelgusto.com of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van Terra Madre activiteiten in Nederland.

Gegevens

Begin:
10, 08
Einde:
05, 01
Evenement Categorie:
Site:
www.terramadresalonedelgusto.com

Locatie

Terra Madre Online

Organisator

Slow Food Nederland
Bekijk de site van Organisator

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!