Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nazomers tomatenfestival

09, 27^15:30 - 20:30

Na roerige maanden met veel thuis blijven wordt het langzaam aan tijd om er weer op uit te trekken. Frisse lucht, goed gezelschap, mooie verhalen en natuurlijk vers en lekker eten.  We gaan ons verdiepen in de wereld van tomaten!

Wat en waar?
In Klein Dongen staat de biologische tomaten kwekerij van Henriette en Alfons. In 2015 zijn zij gestart met het biologisch telen van diverse groenten zoals komkommers, paprika’s maar bovenal tomaten. Dit jaar zijn dat o.a. cherry tomaten, San Marzano’s, vleestomaten (Coeur de Boeuf),  trostomaten, en cocktail- en roma tomaatjes. Elke tomaat heeft zo zijn eigen karakteristieken en is daarmee geschikt voor specifieke culinaire toepassingen. Maar lekker zijn ze allemaal! De tomaten worden daarnaast door Henriette zelf verwerkt tot smakelijke tomatensaus, echte ketchup, jam, chutneys en meer. Deze worden verkocht in de biologische boerderijwinkel  naast de kassen. Henriette  is een ondernemer in hart en nieren met nog veel mooie plannen voor de toekomst!

Deze middag organiseren wij samen met SFYN Brabant (Slow Food Youth Network Brabant), oftewel de Brabantse tak van de jongerenbeweging van Slow Food. Door het bundelen van onze krachten en netwerk belooft dit een levendige middag met goede interacties tussen jong en oud ”slow” te worden!

Wanneer?
Nieuwsgierig geworden naar deze middag in de wereld van tomaten? Ga dan op zondag 27 september mee met onze Tomaten Excursie!

Programma
13.30 uur: Ontvangst bij Natuurlijk Tomaat en introductie Slow Food Brabant & SFYN Brabant.
14.00 uur: Rondgang kas en keuken waarbij Henriette ons alles zal vertellen over de verschillende tomaten en wat daarbij komt kijken.
15.00 uur: Vraag- en antwoordspel o.l.v. SFYN over 5  vragen van Henriette over verduurzaming en succes van haar bio tomaten bedrijf.
15.45 uur: Culinaire Workshop*: In kleine groepjes maken we o.l.v. Chef Rosan van de Nobelen (SFYN) in totaal 7 tomaten tapas-gerechten waarin elk tomaten ras optimaal tot zijn recht komt.
16.45 uur: Genieten van het  “7-Tomaten-tapas-podium” en ‘mingling’ van jong en oud Slow.
18/18.30 uur: Huiswaarts

Alle gerechten zijn volledig vegetarisch, we gebruiken wel zuivel! Tomaten en producten van Natuurlijk Tomaat zijn ter zijn ter plekke te verkrijgen indien gewenst.
*Kids zijn natuurlijk welkom 🙂

Kosten
Kosten* voor workshop tapas “7 x tomaat op het Podium” plus rondleiding in de kwekerij bedragen:

Slow Food leden: 14,00
Niet-leden: 15,50
Kids t/m 12 jaar: 7,50 (inclusief een tomatengerecht)

*Exclusief drankjes (bier, fris, wijn), deze zijn ter plekke tegen betaling te verkrijgen. Meer info & tickets: https://slowfoodbrabant.nl/evenement/7xtomaatophetpodium/.
Adres
Natuurlijk Tomaat
Klein Dongenseweg 81
5106 AB Dongen
Tel: 06 – 302 11 261
https://www.natuurlijktomaat.nl/
Gratis parkeren op locatie, maximaal 30 deelnemers.

Gegevens

Datum:
09, 27
Tijd:
15:30 - 20:30
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Brabant
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Natuurlijk Tomaat
Klein Dongenseweg 81
Dongen, Noord-Brabant 5106 AB
+ Google Maps
Telefoon
06 - 302 11 261
Bekijk de site van Locatie

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!