Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slow Food-excursie naar De Glind

09, 12^12:30 - 15:00

Zaterdag 12 september organiseert Slow Food Utrecht een bijzonder bezoek aan drie bedrijven die gevestigd zijn in De Glind. De Glind is een klein dorpje in de gemeente Barneveld en bij velen bekend als het Jeugddorp De Glind waar de Rudolphstichting actief is in de jeugdzorg. Tijdens de excursie krijgen we een rondleiding bij:

De Landouw is de eerste stop tijdens deze dag. Het is een grote biologische groentetuinderij op 9 hectare grond. De Landbouw is twee jaar geleden gestart door onder meer Frank van de Berg en richt zich op tuinbouw van intensieve gewassen. Daarbij  kan je denken aan verschillende soorten kool, courgette en sla. De grond wordt zorgvuldig en duurzaam behandeld.
De Landouw wil een plek worden waar (Glindse) jongeren kunnen leren, meewerken en ontwikkelen, maar daarvoor moet nog veel werk worden verzet. Op dit moment is 2 hectare in gebruik. De filosofie van de Landouw is dat er vraag gestuurd wordt verbouwd. Frank van de Berg, een enthousiaste verteller, neemt ons mee in het verhaal van de Landouw.

Très Jolie is een biologisch bedrijf waar allerlei soorten kleinfruit geteeld worden (o.a. bessen, bramen, frambozen). Tegelijkertijd is de tuin een plek om, ook innerlijk, tot rust te komen en om te genieten van wat de natuur te bieden heeft, een “belevingstuin”. Theresia Kamphuys en/of Juliette Stout zullen een rondleiding verzorgen.

De Glinstertuin is als kleinschalige ecologische tuinderij de laatste stop van de dag. Een belevingstuin met productie/verkoop van bloemen, groenten, aardbeien, bessen, fruit, kruiden en vaste planten. Het is een plek om te genieten van rust, vogels en natuur. Jos Timmersmans neemt ons op 12 september mee in het verhaal van de Glinstertuin.

De excursie begint om 10.30 bij De Landouw, Ringlaan 11 a, daarna gaan we naar Tres Jolie en eindigt in de Glinstertuin omstreeks 13.00 uur.
Slow Food Utrecht zorgt voor koffie/thee en iets lekkers er bij. Neem een boodschappentas mee, want in alle drie de tuinen, is veel lekkers te koop. 

Als je mee wilt op excursie naar De Glind, meld je dan aan via Evenement@slowfoodutrecht.nl

 

Gegevens

Datum:
09, 12
Tijd:
12:30 - 15:00
Evenement Categorie:

Organisator

Slow Food Utrecht
E-mail
evenementen@slowfoodutrecht.nl

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!