Vlees uit de kuiloven

Onder toezicht oog van Rimbo Rob, gaan we 'koake in ein loak' (een kuil oven) maken, zodat het vlees kan garen in de grond. Programma 08:00 - Echte funkeleare kunnen al vanaf 08:00 terecht voor het maken van het vuur. 11:00 - Aankomst met koffie, thee en iets lekkers. Daarna een kruidenwandeling onder leiding van […]

€60

Vrijdagmiddagborrel 4 Sept. Slow Food Amsterdam

Co-Creatie Zuid Gerard Doustraat 133, Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands

We willen je graag weer uitnodigen voor onze maandelijkse vrijdagmiddagborrel, dit keer op vrijdag 4 september vanaf 18:00 uur bij Co-creatie Zuid, Gerard Doustraat 133 in de Pijp. De borrel is exclusief toegankelijk voor leden van Slow Food Amsterdam (en introducees) met als bedoeling elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten. Iedereen maakt een favoriet […]

Free entrance

Slow Food-excursie naar De Glind

Zaterdag 12 september organiseert Slow Food Utrecht een bijzonder bezoek aan drie bedrijven die gevestigd zijn in De Glind. De Glind is een klein dorpje in de gemeente Barneveld en bij velen bekend als het Jeugddorp De Glind waar de Rudolphstichting actief is in de jeugdzorg. Tijdens de excursie krijgen we een rondleiding bij: De […]

Workshop oranje Pompoenen

Iedereen in Nederland kent de oranje pompoen. Maar hoe lang kennen we die al? Is 'ie net zo Nederlands als de sinaasappel of het oranje worteltje? Is de schil van de pompoen eetbaar? Hoeveel verschillende eetbare pompoenen zijn er wel niet? Waar komt de butternut pumpkin ineens vandaan? En wat kun je allemaal doen met […]

Nazomers tomatenfestival

Natuurlijk Tomaat Klein Dongenseweg 81, Dongen, Noord-Brabant

Na roerige maanden met veel thuis blijven wordt het langzaam aan tijd om er weer op uit te trekken. Frisse lucht, goed gezelschap, mooie verhalen en natuurlijk vers en lekker eten.  We gaan ons verdiepen in de wereld van tomaten! Wat en waar? In Klein Dongen staat de biologische tomaten kwekerij van Henriette en Alfons. […]

Orgaanvlees diner

Restaurant Domencia Noordermarkt 7, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Op initiatief van Slow Food Amsterdam wordt zondag 4 oktober een orgaanvlees diner georganiseerd met Jean Beddington en Flavio Ghignoni Carestia van restaurant Domenica. Net als de initiatiefnemer, Roel van Kollem, zijn zij grote liefhebbers van orgaanvlees. Flavio zal een aantal speciale gerechten uit Italië koken en Jean put uit haar jarenlange ervaring om u […]

€75

Terra Madre – Salone del Gusto 2020

Terra Madre Online

Elke twee jaar wordt het grootste en belangrijkste Slow Food evenement ter wereld georganiseerd: Terra Madre - Salone del Gusto. Slow Food producenten, chefs, studenten, activisten en iedereen die nieuwsgierig is naar good, clean en fair voedsel komen hier samen. In verband met de maatregelen omtrent COVID-19, gaat Terra Madre dit jaar niet in gebruikelijke […]

Pizza workshop op zondag 11 oktober voor ouders met kinderen en stelletjes

Stadsboerderij Osdorp Botteskerksingel 30b, Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands

Esther Boukema van de Smaak te Pakken ontwikkelt voedseleducatie programma’s voor kinderen met aandacht voor geschiedenis, cultuur en het verhaal achter ieder ingrediënt op een manier die zowel voor volwassenen als kinderen leuk en interessant is. In deze workshop gaan we pizza bakken in een leemoven. Van start tot finish ‘home made’, het deeg is […]

Slow Food on Tour #1

De Sophiahoeve

Do you wonder how Dutch artisanal cheese is made? Would you like to know the difference between raw milk cheese and non-raw milk cheese? Have you ever seen a Dutch 'Blaarkop' cow? Then tune in on Slow Food on Tour! Meet farmer and cheesemaker Theo On Thursday October 15th, our reporters Jeroen (chef at the […]

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!