Slow Food op de Folie Culinaire
MECC Maastricht MaastrichtVan 8 tot en met 10 oktober 2018 vindt in het MECC de horecavakbeurs BBB Maastricht plaats. De beurs biedt een platform waar vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en goede zaken met elkaar kunnen doen. Een driedaags feest, waarbij je mee kunt doen aan proeverijen, workshops en waar je mooie producten kunt […]
LANG LEVE DE APPEL! – Workshop door VELT Rotterdam
Schiezicht Mathenesserdijk 272-B, Rotterdam, Rotterdam, NederlandLANG LEVE DE APPEL! Workshop op donderdag 11 oktober 2018, 19.30 - 21.30 Ook dit is een activiteit welke goed past in het Eat Local thema waar we voor staan! Doe mee aan de Eat Local Challenge in oktober, en doe meer met Hollandse appels! Veel hoogstamfruit blijft onaangeroerd onder de boom liggen en rot […]
Eetbaar Hout Kwekerij
www.ooymanhoeve.nl Ooijmanlaan 24, DoetinchemHet is paddenstoelentijd. Overal zijn paddenstoelen te vinden. In het bos van de Eetbaar Hout Kwekerij van Groene Takken staan de shii-takestammen te pronken, barstens vol shii-takepaddenstoelen. De kwekerij is op het terrein van De Ooymanhoeve in Doetinchem. Kom kijken en proeven. Aanmelden/ meer info
World Food Day
Tramkade, Den BoschWat merk jij van uitgeputte bodems en overstroomde aardappelvelden? Waarschijnlijk veel meer dan je denkt. Of het nu gaat over boeren uit Nederland of Peru – deze problemen belanden ook op jouw bord. Tijdens het World Food Day festival in Den Bosch organiseert Slow Food - samen met het Slow Food Youth Network, Nederlands Agrarisch […]
Feestelijke editie Professionals netwerk
heron petit resaturant Schalkwijkstraat 28, Utrecht, NederlandDe herfstbijeenkomst op maandag 15 oktober wordt een feestelijke en speciale editie, want we vieren het 10-jarig bestaan van ons Slow Food Utrecht professionals netwerk! We gaan uiteraard kort terugblikken, maar vooral vooruitkijken. Gastvrouw en gastheer zijn Joyce Bielderman en Victor Stukker in hun Héron Petit Restaurant in Utrecht. Joyce en Victor zullen ons uitgebreid vertellen over de gastronomische trend om, naast wijn […]
Slow op Zaterdag: Fietstocht Fietsen voor mijn Eten
Delft , NederlandZaterdag 20 oktober verzamelen wij ons voor de slowfietstocht van Slow Food Rotterdam 2018. Kort van tevoren maken Marja van der Ende 'voorfietser' en Ingrid Schrauwen (SFR) de tocht definitief en publiceren we de laatste details, waaronder de exacte start locatie. De tocht zelf (zonder aanfietsroute) is ongeveer 30 kilometer, en voert door het Westland. De start is […]
Excursie met lunch & paddenstoelen zoektocht
Landgoedcentrum Vilsteren Vilsterse Allee 1d, Vilsteren, Overijssel, NederlandZondag 28 oktober 2018 organiseert Slow Food Zwolle een paddenstoelen excursie, met zoektocht naar (wilde) paddenstoelen in de omgeving van Vilsteren! De lunch wordt verzorgd door onze Slow Food Alliantie Chef, Josua Oechies van Bistronomie Vidiveni in Zwolle. Verder vertelt Frank Aalbers je alles over de Zwolsche Zwammen. Locatie: LANDGOEDCENTRUM VILSTEREN (Vilsterse Allee 1d, 7734 […]
Wie wat bewaart heeft wat
Keuken van Hackfort Baakseweg 8, VordenDerk Huizinga is lid van Slow Food IJsselvallei en vrijwilliger op de moestuin van Natuurmonumenten op Landgoed Hackfort in Vorden. Al jaren verdiept hij in het gebruik van de producten dat hij in de tuin helpt kweken. Ook zoekt hij voortdurend naar bijzondere smaken en vindt het leuk om nieuwe en bekende recepten te combineren. […]
Birra Madre op Fort Everdingen
Fort Everdingen Noodweg 2, Everdingen, NederlandDe Nederlandse biercultuur bloeit als nooit tevoren. Als je dat ergens kan ervaren en proeven dan is het wel bij kleinschalige bierbrouwers met aandacht voor vakmanschap, smaak en lokaal ondernemerschap. Daarom organiseert Slow Food Utrecht in samenwerking met Brouwerij Duis & Lauret op 3 november opnieuw de Birra Madre met de masterclass Gerijpte bieren. In […]
Heerlijk fris zoetzuur maken
Keuken van Hackfort Baakseweg 8, VordenDerk Huizinga is lid van Slow Food IJsselvallei en vrijwilliger op de moestuin van Natuurmonumenten op Landgoed Hackfort in Vorden. Al jaren verdiept hij in het gebruik van de producten dat hij in de tuin helpt kweken. Ook zoekt hij voortdurend naar bijzondere smaken en vindt het leuk om nieuwe en bekende recepten te combineren. […]