Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slow Food op de Folie Culinaire

10, 08^13:00 - 10, 10^20:00

Van 8 tot en met 10 oktober 2018 vindt in het MECC de horecavakbeurs BBB Maastricht plaats. De beurs biedt een platform waar vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en goede zaken met elkaar kunnen doen. Een driedaags feest, waarbij je mee kunt doen aan proeverijen, workshops en waar je mooie producten kunt ontdekken.

Tijdens de BBB Maastricht kun je tevens de Folie Culinaire bezoeken. Hier vind je verschillende paviljoenen waar internationale top chefs demonstraties geven of kookwedstrijden doen. Je kunt een exclusieve masterclass volgen, een sessie in het Wijn & Spijs Theater bijwonen of in de Academy een lezing of debat volgen. En als je de Folie Culinaire bezoekt, heb je gelijk vrij toegang tot de BBB Maastricht.

Dit jaar is ook Slow Food Limburg van de partij. Op de Folie Culinaire hebben we een heus Slow Food Plein met verschillende producent-leden die ieder in hun stand good-clean-fair producten aanbieden. Drie dagen lang kan je hier vernemen wat ons Slow Food gedachtengoed is, wat producten zijn uit de Ark van de Smaak en waarom er Presidia zijn. Kom proeven van al het heerlijks van onze standhouders, van traditioneel gestookte Limburgse peren-appelstroop van onze stroopstokers, Sardijnse delicatessen van Semplice e Buono,  gerookte vleeswaren van Ad Reinders, chocoladecreaties van Tioccolato, ambachtelijke wijnen van slow wine, overheerlijk Limburgs kloostervarken van Livar,  pure olijfolie van PuurOlijf  en pitabrood uit de steenoven van Nina Bakery.

Op woensdag 10 oktober rond het middaguur zal Jean Thoma, chef van biologisch restaurant Sjuut in Schinnen en lid van de Slow Food Koks Alliantie, op het internationale podium van top koks met een kookdemo zijn keukengeheimen met ons delen. Hij kookt met lokale ingrediënten van onze Slow Food producenten en van onze standhouders op het Slow Food Plein.

Op dinsdag 9 oktober kun je deelnemen aan het congres Taste Summit, georganiseerd in samenwerking met Peter Klosse van de Hotel Management School Maastricht. Omdat het thema Vital Food van dit jaar aansluit op het gedachtengoed van de Slow Food, biedt de organisatie de leden van Slow Food Limburg de mogelijkheid om dit congres met 50% korting te bezoeken. Laat ons per email weten of je hiervan gebruik wil maken, dan sturen we je de registratiecode voor de korting toe.

Heb je trek gekregen en wil je je inschrijven voor de Folie Culinaire? Dan biedt Slow Food Limburg je hierbij een registratiecode aan waarmee je bij inschrijving voor het evenement 25% korting krijgt. Schrijf je in via deze link en betaal als Slow Food lid nu voor de entree €15 in plaats van €40 euro per dag!

Nog vragen? Neem dan contact op met Henk +31 (0)6 53198929 of met Olga +32 (0)468 189493 van Slow Food Limburg.

Gegevens

Begin:
10, 08^13:00
Einde:
10, 10^20:00
Evenement Categorie:

Locatie

MECC Maastricht
Maastricht, + Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!