Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Feestelijke editie Professionals netwerk

10, 15^11:45 - 16:00

De herfstbijeenkomst op maandag 15 oktober wordt een feestelijke en speciale editie, want we vieren het 10-jarig bestaan van ons Slow Food Utrecht professionals netwerk!

We gaan uiteraard kort terugblikken, maar vooral vooruitkijken. Gastvrouw en gastheer zijn Joyce Bielderman en Victor Stukker in hun Héron Petit Restaurant in Utrecht. Joyce en Victor zullen ons uitgebreid vertellen over de gastronomische trend om, naast wijn en bier, ook non-alcoholische dranken in te zetten als passende begeleider van gerechten. Kombucha, infusies en speciale mixen blijken uitstekend te kunnen combineren met de meest uiteenlopende gerechten. En die drankjes, huisgemaakt en onder andere op basis van wildgeplukte kruiden en vruchten, gaan we natuurlijk met elkaar proeven.

Bovendien zal Nelleke Don (voorzitter Slow Food Nederland) te gast zijn om ons te informeren over de internationale ontwikkelingen binnen Slow Food. Wij vormen immers geen Utrechts eilandje, maar zijn onderdeel van een wereldwijde beweging. In de afgelopen twee jaar heeft Nelleke als Nederlandse afgevaardigde zowel het Internationale Slow Food Congres in China als in Kenia bezocht en daarnaast is zij betrokken bij de start van Slow Food Europe.

De ontvangst is vanaf 9.45 uur en we beginnen om 10.00 uur. We sluiten af, naar goed Slow Food Utrecht-gebruik, met een gezamenlijke lunch (einde rond 14.00 uur). Ons verzoek is of iedereen weer iets lekkers wil meenemen voor deze picknick-achtige lunch. Het zou fantastisch zijn als dit de meest bijzondere lunch wordt in 10 jaar!

Graag horen we uiterlijk 8 oktober of je wilt deelnemen.Stuur een mailtje aan Ernst Hart.

Nog geen lid maar wel deelnemen?
Ben je professioneel actief in de foodsector? Dan zijn de netwerkbijeenkomsten van Slow Food Utrecht voor Professionals echt iets voor jou. Het netwerk bestaat uit leden die professioneel in de foodsector actief zijn en zich daarbij laten inspireren door het Slow Food gedachtegoed. Bijvoorbeeld producenten zoals boeren, tuinders en bakkers, maar ook koks, cateraars, restaurateurs, importeurs en journalisten. We hanteren een dubbele doelstelling: het uitwisselen van producten, kennis en ervaring én het organiseren van activiteiten (excursies, workshops, proeverijen). Er is elk seizoen een professionals bijeenkomst op een interessante locatie (vaak bij één van de leden).

Meer weten? Neem contact op met Ernst Hart.

Gegevens

Datum:
10, 15
Tijd:
11:45 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

heron petit resaturant
Schalkwijkstraat 28
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!