World Food Day

Tramkade, Den Bosch

Wat merk jij van uitgeputte bodems en overstroomde aardappelvelden? Waarschijnlijk veel meer dan je denkt. Of het nu gaat over boeren uit Nederland of Peru – deze problemen belanden ook op jouw bord. Tijdens het World Food Day festival in Den Bosch organiseert Slow Food - samen met het Slow Food Youth Network, Nederlands Agrarisch […]

Feestelijke editie Professionals netwerk

heron petit resaturant Schalkwijkstraat 28, Utrecht, Nederland

De herfstbijeenkomst op maandag 15 oktober wordt een feestelijke en speciale editie, want we vieren het 10-jarig bestaan van ons Slow Food Utrecht professionals netwerk! We gaan uiteraard kort terugblikken, maar vooral vooruitkijken. Gastvrouw en gastheer zijn Joyce Bielderman en Victor Stukker in hun Héron Petit Restaurant in Utrecht. Joyce en Victor zullen ons uitgebreid vertellen over de gastronomische trend om, naast wijn […]

Slow op Zaterdag: Fietstocht Fietsen voor mijn Eten

Delft , Nederland

Zaterdag 20 oktober verzamelen wij ons voor de slowfietstocht van Slow Food Rotterdam 2018. Kort van tevoren maken Marja van der Ende 'voorfietser' en Ingrid Schrauwen (SFR) de tocht definitief en publiceren we de laatste details, waaronder de exacte start locatie. De tocht zelf (zonder aanfietsroute) is ongeveer 30 kilometer, en voert door het Westland. De start is […]

Free

Excursie met lunch & paddenstoelen zoektocht

Landgoedcentrum Vilsteren Vilsterse Allee 1d, Vilsteren, Overijssel, Nederland

Zondag 28 oktober 2018 organiseert Slow Food Zwolle een paddenstoelen excursie, met zoektocht naar (wilde) paddenstoelen in de omgeving van Vilsteren! De lunch wordt verzorgd door onze Slow Food Alliantie Chef, Josua Oechies van Bistronomie Vidiveni in Zwolle. Verder vertelt Frank Aalbers je alles over de Zwolsche Zwammen. Locatie: LANDGOEDCENTRUM VILSTEREN (Vilsterse Allee 1d, 7734 […]

Wie wat bewaart heeft wat

Keuken van Hackfort Baakseweg 8, Vorden

Derk Huizinga is lid van Slow Food IJsselvallei en vrijwilliger op de moestuin van Natuurmonumenten op Landgoed Hackfort in Vorden. Al jaren verdiept hij in het gebruik van de producten dat hij in de tuin helpt kweken. Ook zoekt hij voortdurend naar bijzondere smaken en vindt het leuk om nieuwe en bekende recepten te combineren. […]

€32,50

Birra Madre op Fort Everdingen

Fort Everdingen Noodweg 2, Everdingen, Nederland

De Nederlandse biercultuur bloeit als nooit tevoren. Als je dat ergens kan ervaren en proeven dan is het wel bij kleinschalige bierbrouwers met aandacht voor vakmanschap, smaak en lokaal ondernemerschap. Daarom organiseert Slow Food Utrecht in samenwerking met Brouwerij Duis & Lauret op 3 november opnieuw de Birra Madre met de masterclass Gerijpte bieren. In […]

Heerlijk fris zoetzuur maken

Keuken van Hackfort Baakseweg 8, Vorden

Derk Huizinga is lid van Slow Food IJsselvallei en vrijwilliger op de moestuin van Natuurmonumenten op Landgoed Hackfort in Vorden. Al jaren verdiept hij in het gebruik van de producten dat hij in de tuin helpt kweken. Ook zoekt hij voortdurend naar bijzondere smaken en vindt het leuk om nieuwe en bekende recepten te combineren. […]

€32,50

Paddenstoelen op Hackfort

Keuken van Hackfort Baakseweg 8, Vorden

Pip Gilmore is lid van Slow Food IJsselvallei en heeft een eigen bedrijf, Groene Takken. Zij maakt eetbaar hout, boomstammen die geent zijn met eetbare paddenstoelen zoals shii-take en oesterzwammen. De eiken boomstammen voor de shii-takestamen komen uit de bossen in Vorden. Voor deze workshop komen de padenstoelenstammen terug naar hun “geboortegrond”. De shii-take paddenstoelen worden direct […]

€35,00

Food & Film

Utrecht , Nederland

Slow Food Utrecht en SFYN Utrecht nodigen je uit voor onze Food & Film middag! Op zondag 18 november  van 14 tot 17 uur zetten wij lokaal en duurzaam voedsel in de schijnwerpers. We zullen twee actuele Nederlandse documentaires bekijken: een korte 'We oogsten hier geluk' en een langere uit Zeeland 'Ceres' genaamd. Tussendoor proeven we […]

Kerstchutneys maken

Keuken van Hackfort Baakseweg 8, Vorden

Derk Huizinga is lid van Slow Food IJsselvallei en vrijwilliger op de moestuin van Natuurmonumenten op Landgoed Hackfort in Vorden. Al jaren verdiept hij in het gebruik van de producten dat hij in de tuin helpt kweken. Ook zoekt hij voortdurend naar bijzondere smaken en vindt het leuk om nieuwe en bekende recepten te combineren. […]

€32,50

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!