Slow op Zaterdag: Fietstocht Fietsen voor mijn Eten

Delft , Nederland

Zaterdag 20 oktober verzamelen wij ons voor de slowfietstocht van Slow Food Rotterdam 2018. Kort van tevoren maken Marja van der Ende 'voorfietser' en Ingrid Schrauwen (SFR) de tocht definitief en publiceren we de laatste details, waaronder de exacte start locatie. De tocht zelf (zonder aanfietsroute) is ongeveer 30 kilometer, en voert door het Westland. De start is […]

Free

Excursie met lunch & paddenstoelen zoektocht

Landgoedcentrum Vilsteren Vilsterse Allee 1d, Vilsteren, Overijssel, Nederland

Zondag 28 oktober 2018 organiseert Slow Food Zwolle een paddenstoelen excursie, met zoektocht naar (wilde) paddenstoelen in de omgeving van Vilsteren! De lunch wordt verzorgd door onze Slow Food Alliantie Chef, Josua Oechies van Bistronomie Vidiveni in Zwolle. Verder vertelt Frank Aalbers je alles over de Zwolsche Zwammen. Locatie: LANDGOEDCENTRUM VILSTEREN (Vilsterse Allee 1d, 7734 […]

Wie wat bewaart heeft wat

Keuken van Hackfort Baakseweg 8, Vorden

Derk Huizinga is lid van Slow Food IJsselvallei en vrijwilliger op de moestuin van Natuurmonumenten op Landgoed Hackfort in Vorden. Al jaren verdiept hij in het gebruik van de producten dat hij in de tuin helpt kweken. Ook zoekt hij voortdurend naar bijzondere smaken en vindt het leuk om nieuwe en bekende recepten te combineren. […]

€32,50

Birra Madre op Fort Everdingen

Fort Everdingen Noodweg 2, Everdingen, Nederland

De Nederlandse biercultuur bloeit als nooit tevoren. Als je dat ergens kan ervaren en proeven dan is het wel bij kleinschalige bierbrouwers met aandacht voor vakmanschap, smaak en lokaal ondernemerschap. Daarom organiseert Slow Food Utrecht in samenwerking met Brouwerij Duis & Lauret op 3 november opnieuw de Birra Madre met de masterclass Gerijpte bieren. In […]

Heerlijk fris zoetzuur maken

Keuken van Hackfort Baakseweg 8, Vorden

Derk Huizinga is lid van Slow Food IJsselvallei en vrijwilliger op de moestuin van Natuurmonumenten op Landgoed Hackfort in Vorden. Al jaren verdiept hij in het gebruik van de producten dat hij in de tuin helpt kweken. Ook zoekt hij voortdurend naar bijzondere smaken en vindt het leuk om nieuwe en bekende recepten te combineren. […]

€32,50

Paddenstoelen op Hackfort

Keuken van Hackfort Baakseweg 8, Vorden

Pip Gilmore is lid van Slow Food IJsselvallei en heeft een eigen bedrijf, Groene Takken. Zij maakt eetbaar hout, boomstammen die geent zijn met eetbare paddenstoelen zoals shii-take en oesterzwammen. De eiken boomstammen voor de shii-takestamen komen uit de bossen in Vorden. Voor deze workshop komen de padenstoelenstammen terug naar hun “geboortegrond”. De shii-take paddenstoelen worden direct […]

€35,00

Food & Film

Utrecht , Nederland

Slow Food Utrecht en SFYN Utrecht nodigen je uit voor onze Food & Film middag! Op zondag 18 november  van 14 tot 17 uur zetten wij lokaal en duurzaam voedsel in de schijnwerpers. We zullen twee actuele Nederlandse documentaires bekijken: een korte 'We oogsten hier geluk' en een langere uit Zeeland 'Ceres' genaamd. Tussendoor proeven we […]

Kerstchutneys maken

Keuken van Hackfort Baakseweg 8, Vorden

Derk Huizinga is lid van Slow Food IJsselvallei en vrijwilliger op de moestuin van Natuurmonumenten op Landgoed Hackfort in Vorden. Al jaren verdiept hij in het gebruik van de producten dat hij in de tuin helpt kweken. Ook zoekt hij voortdurend naar bijzondere smaken en vindt het leuk om nieuwe en bekende recepten te combineren. […]

€32,50

Zuurdesembrood en soep! – Terra Madre Workshop

Studio Idee Driehovenlaan 2, Loenen aan de Vecht

    Eén van de brodendie in maart werden gebakken Op zaterdag 1 december organiseert Slow Food Gooi Eem & Vecht een tweede editie van de workshop zuurdesembrood bakken in Loenen aan de Vecht. De eerste editie in maart was snel uitverkocht, dus wie toen niet mee kon doen, heeft nu een tweede kans! Onder […]

Samen uit eten om Terra Madre te vieren

Keuken van Hackfort Baakseweg 8, Vorden

Terra Madre Samen uit eten om Terra Madre te vieren De Keuken van Hackfort in Vorden is bekend voor het gebruik van ingrediënten uit eigen moestuin en uit de omgeving. Deze streekingrediënten worden verwerkt tot heerlijke verrassende gerechten. Deze avond is speciaal voor Slow Food leden, maar ook partners zijn welkom De kosten zijn € […]

€25,00

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

=

 

EN ONTVANG EEN RECEPT UIT

DE ARK VAN DE SMAAK!