Slow op Zaterdag: Fietstocht Fietsen voor mijn Eten
Delft , NederlandZaterdag 20 oktober verzamelen wij ons voor de slowfietstocht van Slow Food Rotterdam 2018. Kort van tevoren maken Marja van der Ende 'voorfietser' en Ingrid Schrauwen (SFR) de tocht definitief en publiceren we de laatste details, waaronder de exacte start locatie. De tocht zelf (zonder aanfietsroute) is ongeveer 30 kilometer, en voert door het Westland. De start is […]
Excursie met lunch & paddenstoelen zoektocht
Landgoedcentrum Vilsteren Vilsterse Allee 1d, Vilsteren, Overijssel, NederlandZondag 28 oktober 2018 organiseert Slow Food Zwolle een paddenstoelen excursie, met zoektocht naar (wilde) paddenstoelen in de omgeving van Vilsteren! De lunch wordt verzorgd door onze Slow Food Alliantie Chef, Josua Oechies van Bistronomie Vidiveni in Zwolle. Verder vertelt Frank Aalbers je alles over de Zwolsche Zwammen. Locatie: LANDGOEDCENTRUM VILSTEREN (Vilsterse Allee 1d, 7734 […]
Wie wat bewaart heeft wat
Keuken van Hackfort Baakseweg 8, VordenDerk Huizinga is lid van Slow Food IJsselvallei en vrijwilliger op de moestuin van Natuurmonumenten op Landgoed Hackfort in Vorden. Al jaren verdiept hij in het gebruik van de producten dat hij in de tuin helpt kweken. Ook zoekt hij voortdurend naar bijzondere smaken en vindt het leuk om nieuwe en bekende recepten te combineren. […]
Birra Madre op Fort Everdingen
Fort Everdingen Noodweg 2, Everdingen, NederlandDe Nederlandse biercultuur bloeit als nooit tevoren. Als je dat ergens kan ervaren en proeven dan is het wel bij kleinschalige bierbrouwers met aandacht voor vakmanschap, smaak en lokaal ondernemerschap. Daarom organiseert Slow Food Utrecht in samenwerking met Brouwerij Duis & Lauret op 3 november opnieuw de Birra Madre met de masterclass Gerijpte bieren. In […]
Heerlijk fris zoetzuur maken
Keuken van Hackfort Baakseweg 8, VordenDerk Huizinga is lid van Slow Food IJsselvallei en vrijwilliger op de moestuin van Natuurmonumenten op Landgoed Hackfort in Vorden. Al jaren verdiept hij in het gebruik van de producten dat hij in de tuin helpt kweken. Ook zoekt hij voortdurend naar bijzondere smaken en vindt het leuk om nieuwe en bekende recepten te combineren. […]
Paddenstoelen op Hackfort
Keuken van Hackfort Baakseweg 8, VordenPip Gilmore is lid van Slow Food IJsselvallei en heeft een eigen bedrijf, Groene Takken. Zij maakt eetbaar hout, boomstammen die geent zijn met eetbare paddenstoelen zoals shii-take en oesterzwammen. De eiken boomstammen voor de shii-takestamen komen uit de bossen in Vorden. Voor deze workshop komen de padenstoelenstammen terug naar hun “geboortegrond”. De shii-take paddenstoelen worden direct […]
Food & Film
Utrecht , NederlandSlow Food Utrecht en SFYN Utrecht nodigen je uit voor onze Food & Film middag! Op zondag 18 november van 14 tot 17 uur zetten wij lokaal en duurzaam voedsel in de schijnwerpers. We zullen twee actuele Nederlandse documentaires bekijken: een korte 'We oogsten hier geluk' en een langere uit Zeeland 'Ceres' genaamd. Tussendoor proeven we […]
Kerstchutneys maken
Keuken van Hackfort Baakseweg 8, VordenDerk Huizinga is lid van Slow Food IJsselvallei en vrijwilliger op de moestuin van Natuurmonumenten op Landgoed Hackfort in Vorden. Al jaren verdiept hij in het gebruik van de producten dat hij in de tuin helpt kweken. Ook zoekt hij voortdurend naar bijzondere smaken en vindt het leuk om nieuwe en bekende recepten te combineren. […]
Zuurdesembrood en soep! – Terra Madre Workshop
Studio Idee Driehovenlaan 2, Loenen aan de VechtEén van de brodendie in maart werden gebakken Op zaterdag 1 december organiseert Slow Food Gooi Eem & Vecht een tweede editie van de workshop zuurdesembrood bakken in Loenen aan de Vecht. De eerste editie in maart was snel uitverkocht, dus wie toen niet mee kon doen, heeft nu een tweede kans! Onder […]
Samen uit eten om Terra Madre te vieren
Keuken van Hackfort Baakseweg 8, VordenTerra Madre Samen uit eten om Terra Madre te vieren De Keuken van Hackfort in Vorden is bekend voor het gebruik van ingrediënten uit eigen moestuin en uit de omgeving. Deze streekingrediënten worden verwerkt tot heerlijke verrassende gerechten. Deze avond is speciaal voor Slow Food leden, maar ook partners zijn welkom De kosten zijn € […]